Publishing Services verzorgt publicatieprocessen van A tot Z

  • Zakelijke dienstverlening

Van creatie tot vormgeving tot drukken en digitale uitingen. Het bedrijf van Pieter Bekkers werkt al sinds de oprichting samen met een aantal vakspecialisten in de publicatieketen.

Publishing Services verzorgt publicatieprocessen van A tot Z

Voor de prepress activiteiten richtte Bekkers met een aantal van die specialisten een gezamenlijke onderneming op: InOrde Reclamediensten. Bekkers: “InOrde doet vooral creatie, vormgeving en beeldbewerking.”

“Voorheen bood ik deze diensten aan onder de vlag van Publishing Services. Met InOrde is de samenwerking geformaliseerd, zorgen we voor continuïteit en creëren we één gezicht naar buiten toe.” Snelheid, goede kwaliteit en flexibiliteit zijn de onderscheidende factoren van InOrde, geeft Bekkers aan. “Dat is te danken aan de ‘zzp-instelling’ die we met ons meedragen. Bij ons gaat er om vijf uur geen bel omdat de dag erop zit.”

Kostenvoordeel voor de klant

Met Publishing Services blijft Bekkers zich richten op het leveren van kwalitatief drukwerk tegen een concurrerende prijs en op grafische automatisering. Bekkers bouwde hiervoor de afgelopen dertig jaar een groot netwerk van allerlei specialisten op. “Ik zie dat als een groot voordeel, want ik weet precies wie ik het beste voor welke klus kan inzetten. Ik hak opdrachten hiervoor in hapklare brokken op en kies de juiste partner. Die, de specialist blijft in zijn corebusiness. Dat scheelt uiteindelijk iedereen in de kosten, want de specialist heeft de juiste uitrusting en kennis voor een snelle en kundige afhandeling. Dat voordeel komt uiteindelijk bij de klant terecht.”

Grafische automatisering

Bij grafische automatisering gaat het om het automatiseren van de grafische workflow. Zowel bij het creëren van de uitingen als bij het druk- of printproces. Leveranciers van grafische automatiseringssoftware leveren meestal modulaire systemen. “Met het koppelen van die modules moet je tachtig procent van de klantwens kunnen invullen. Tien tot twintig procent maak je op maat. Een klein deel blijft meestal handwerk. Het zou te duur worden om dat laatste beetje ook te automatiseren.”

Dubbel en dwars terugverdienen

Bekkers adviseert bedrijven bij het kiezen van de juiste software voor de grafische automatisering en begeleidt ze bij de implementatie. “Het is iets waarover je goed moet nadenken. Het is sowieso een flinke investering die alleen nuttig is als je veel publiceert en veelal dezelfde data gebruikt voor verschillende publicaties.”

Het functioneel ontwerp en het inrichten van een modulair systeem is niet heel ingewikkeld, vindt Bekkers. “Maar het implementeren in de organisatie kost meestal meer tijd/werk dan verwacht. Dit heeft ook te maken met het feit dat mensen op een andere manier moeten gaan werken. Het is gewoon niet anders. Maar als je het eenmaal hebt, dan heb je ook iets goeds en verdien je het dubbel en dwars terug.”

Projectmanager implementatie

Publishing Services deed de afgelopen vier jaar al diverse automatiseringsprojecten. Onder meer bij een bekende kantoorinrichter, een groot chemiebedrijf en een internationaal opererende producent en leverancier van ophangsystemen voor audioapparatuur. “Ik houd me al sinds 1979 bezig met grafische automatisering en die kennis en ervaring pas ik graag toe. Bij het sourcen van een systeem, maar ook als projectmanager bij implementatie.”

Prachtig

In feite werkt Bekkers, zowel met Publishing Services als met InOrde Reclamediensten, voor ieder bedrijf dat iets nodig heeft waarbij grafische vormgeving of druk om de hoek komt kijken. Van visitekaartje tot brochures, websites en verpakkingen. “Het mooiste vind ik toch wel de opdrachten waar het hele spectrum voorbij komt. Opdrachtgevers die breed gebruik maken van alle grafische diensten. Dat vind ik prachtig.”

Eerlijk advies en samenwerken op basis van vertrouwen vindt de grafisch specialist belangrijk. “Ik probeer me in te leven in de klant. Ken zijn verwachtingen en eisen en neem hem zo zoveel mogelijk werk uit handen, zodat hij zich kan richten op zijn corebusiness.”

Een persoonlijk advies heeft Bekkers ook nog. “Ieder bedrijf moet het natuurlijk zelf weten, maar ik vind het jammer om te zien dat er vaak veel tijd en energie wordt gestoken in de prepress activiteiten, zoals vormgeving, het juiste lettertype en de kleuren en dat bij het drukken dan wordt bezuinigd op de kwaliteit. Besteedt dan een paar centen meer zodat al dat voorwerk ook goed tot zijn recht komt.”

Auteur: Leonore Pulleman

Meer informatie over PUBLISHING SERVICES:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!