home » interviews » Bouw »

RA infra opent nieuwe vestiging in Vught

  • Bouw

Als allround advies- en ingenieursbureau moet je dichtbij het vuur zitten, weet Jakob Baalman van RA infra. Daarom opent het bedrijf per 1 oktober een nieuwe vestiging in Vught, aan de Baarzenstraat nr. 47.

RA infra opent nieuwe vestiging in Vught

Jakob Baalman

“Je moet dichtbij je opdrachtgevers zitten en lokale kennis en bekendheid hebben”, weet Baalman. Hij is als nieuwe vestigingsmanager druk bezig met de voorbereidingen. “We hebben eerst gekeken naar een goede locatie. Vught is bouwkundig gezien volop in beweging. De gemeente, Rijkswaterstaat, provincie en ProRail werken aan de binnenstedelijke infrastructuur en aan het spoor. Dat past precies in het straatje van RA infra. Bovendien is er bij de gemeente Vught sprake van een aanbestedingsbeleid waarbij het bieden van lokale werkgelegenheid een pre heeft. We zien daarbij kansen voor RA infra en willen die graag benutten.”

Grond, water, wegen

Grond-, water- en wegenbouw en het werkgebied van verkeer en vervoer, daar is RA infra sterk in. De vakmensen van het bedrijf werken aan projecten binnen onder meer de civiele techniek, de verkeersadvisering en de cultuurtechniek. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan daarbij altijd centraal. De ervaren specialisten werken nauwkeurig en flexibel. Van advies, tot ontwerp en begeleiding bij uitvoering.

Jong talent

Naast dat Vught qua werk interessant is voor RA infra ligt het ook dichtbij ’s-Hertogenbosch. “Regelmatig krijgen we stagiaires van de civiele opleiding in die stad. Zij werken aan hun eindopdracht of lopen mee met één van onze projecten. Goed personeel is schaars, maar weinig jongeren kiezen voor deze studierichting. We hopen met onze nieuwe vestiging meer jong talent aan te trekken en zo te investeren in de toekomst.”

Spoorzone

Baalman heeft zelf ook een achtergrond in de civiele techniek. Als ingenieur werkte hij onder meer bij Grontmij en DHV. “Ook werkte ik flink wat jaren voor het ingenieursbureau van de gemeente Helmond. Ik spreek dus de taal van de ambtelijke wereld. In Helmond werkte ik onder meer aan het project Spoorzone. Er is een nieuw station gebouwd, een spooronderdoorgang gerealiseerd en de openbare ruimte daaromheen is helemaal opnieuw ingericht. Dat was een mooie uitdaging en een zeer waardevolle aanwinst voor de stad Helmond. De gemeente Helmond had voor de komende jaren helaas niet meer zulke projecten op de agenda staan. Ik wil me graag verder ontwikkelen en krijg die kans nu bij RA infra.”

Betrouwbare kwaliteit

Op 1 augustus jl. ontving de manager de sleutel van de nieuwe vestiging. Hij verwacht begin september operationeel te zijn, met de officiële opening op 1 oktober.  Zijn toekomstdroom? “Dat we over een jaar of vijf zijn uitgegroeid in Vught tot een succesvol team van een man of tien. Dat we regionale bekendheid hebben opgebouwd en voor onze opdrachtgevers een betrouwbare en gedegen partner zijn voor werk in de openbare ruimte. En dat we daarbij kwaliteit altijd voorop blijven stellen.”

Meer informatie over RA INFRA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!