Revolutionaire integratie van ICT en geavanceerde technologieën

  • Industrie

Bij ‘Industrie 4.0’ ofwel ‘smart industry’ draait het om de revolutionaire integratie van ICT en geavanceerde technologieën in de industriële productieketen. Ook bij KMWE is dit een hot topic met een geplande verhuizing per 2017 naar de nieuwe Brainport Industries Campus.

Revolutionaire integratie van ICT en geavanceerde technologieën

Deze campus is de nieuwe locatie voor toeleveranciers van de hightech maakindustrie en is ook geïnitieerd vanuit de toeleveranciers zelf, wat het project extra bijzonder maakt. De campus wordt gebouwd in de meest innovatieve regio van Europa, vlakbij Eindhoven Airport, de A2 en het Beatrixkanaal. Straks vind je alles onder één dak in dé grote fabriek van de toekomst.

KMWE is één van de initiatiefnemers

KMWE is toeleverancier voor de high tech machinebouw en luchtvaartindustrie. Zij leveren complexe onderdelen en systemen aan de medische sector, semi conductor industrie, aerospace en industriële automatiseringssector. “Door de enorme groei van de maakindustrie groeiden we uit ons jasje en nu voeren we onze activiteiten, min of meer noodgedwongen, op meerdere locaties uit. Sommige disciplines zijn echter op iedere locatie nodig, zoals opslag, logistiek en transport, wat leidt tot een minder efficiënte werkwijze. Ook onze medewerkers zijn op verschillende locaties nodig. Dat kost veel tijd en zorgt voor versnippering. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een locatie die groot genoeg is voor al onze activiteiten en waarbij we eenvoudig samen kunnen werken met andere innovatieve partijen”, vertelt Edward Voncken, CEO and co-owner van KMWE. KMWE was daarmee één van de initiatiefnemers voor dit plan.

Fabriek van de toekomst

De industrie verandert radicaal door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ict in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren. Smart Industry is daarom in het leven geroepen om nieuwe manieren van produceren, nieuwe business modellen en nieuwe sectoren te ontwikkelen. Voncken: “Op de campus bundelt de industrie haar krachten om de internationale positie van de maakindustrie te versterken. De campus is niet een traditionele verzameling van bedrijven op één locatie, maar nadrukkelijk ingestoken om anders te gaan samenwerken en zo innovatie te bevorderen.” Brainport Industries Campus wordt niet zomaar een campus, het wordt dé fabriek van de toekomst.

Innovatief in duurzaamheid

De bedrijfspanden op de campus worden duurzaam gebouwd. Er wordt gewerkt met losse modules, zodat je van een kantoor ook eenvoudig een werkplaats kunt maken of van een productiehal kantoorruimtes. Door deze flexibiliteit kun je ruimtes altijd hergebruiken. “Als een bedrijf weg gaat, kan een nieuwe bewoner eenvoudig de ruimtes herindelen, zodat hij zich er snel kan vestigen. Deze modules zorgen voor een stukje duurzaamheid. Panden blijven minder lang leeg staan en je hoeft niet maanden lang te slopen, renoveren en opbouwen. Alle criteria voor duurzame energie, duurzaam werken en duurzame panden zijn in het plan meegenomen. De Brainport Industries Campus ligt daarbij ook nog eens op een prachtige groene locatie,” aldus Voncken.

Opleidingen en ontwikkelingen

Op de Brainport Industries Campus kun je vooral veel leren. Het Atrium wordt namelijk opengesteld voor bedrijven, onderwijs en publiek. In het Atrium vind je productiemiddelen, robots, prototypes en allerlei innovatieve snufjes die je mag bekijken, aanraken en zelfs testen. “De opleidingsinstituten die gevestigd zijn op de campus kunnen hier hun lessen geven, zodat ze zelf niet al die kostbare materialen hoeven aan te schaffen. Ook het onderwijs buiten de campus en bedrijven en bezoekers mogen gebruik maken van de ruimte en middelen. We willen vooral jongeren hiermee stimuleren om met techniek aan de slag te gaan, want aan goed opgeleide technici is echt een tekort”, aldus Voncken.

KMWE is eerste bewoner

Eind 2017 worden de eerste panden opgeleverd. KMWE zal de eerste bewoner zijn van de Brainport Industries Campus eind 2017. Voncken: “Begin 2018 gaan we in etappes de productie verhuizen, zodat deze niet stil komt te liggen.” Met tussenposen van drie tot vier jaar worden de andere gebouwen opgeleverd.
Wilt u meer weten over KMWE, de Brainport Industries Campus of over Smart Industry? Neem dan vrijblijvend contact op KMWE.

Meer informatie over KMWE :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!