Rotom: voor piekmomenten in de logistiek

  • Logistiek & Vervoer

Rotom uit Son levert en produceert logistieke middelen. Ideaal voor bedrijven die zoeken naar meer flexibiliteit voor hun voorraden. Wat doe je op piekmomenten? Door de logistieke middelen van Rotom te huren treedt u ze met vertrouwen tegemoet.

Rotom: voor piekmomenten in de logistiek

Sommige zaken zijn niet te voorspellen, ook niet in het bedrijfsleven. Neem bijvoorbeeld de omvang van de voorraad. Is die te groot, dan drukt dat behoorlijk op de kosten. Maar wat als er sprake is van een piek, waardoor snel opschalen en schakelen meer dan gewenst is?

In deze situaties doen vele  bedrijven een beroep op Rotom. Het bedrijf uit Son is specialist in logistieke middelen en diensten. In de breedste zin van het woord, met een dienstverlening die uiteenloopt van productie, handel, reparatie en onderhoud. Met 14 vestigingen in Europa bedient het bedrijf een brede klantenkring. Ongeacht in welke industrie.

Huur uw logistieke middelen

Ook verhuur van logistieke middelen behoort tot het pakket van Rotom. En juist op dat vlak biedt het bedrijf de klant veel voordelen, vertelt commercieel manager Bart Welten. “Neem bijvoorbeeld een organisatie als Intergamma. Als doe-het-zelf groothandel krijgt dat bedrijf in aanloop naar de zomer veel tuinmeubilair binnen. Maar wanneer breekt de zon écht door? En wanneer neemt de vraag écht toe?”

Met die onvoorspelbaarheid is het voor Intergamma een prettige gedachte dat Rotom snel kan leveren. “Denk dan vooral aan onze mobile racks”, vertelt Welten. “Geschikt voor het stapelen van grotere producten. En daardoor goed voor het besparen op ruimte en kosten. Zelf investeren in logistieke middelen is niet nodig.”

Zesduizend rolcontainers

Oplossingen bieden voor uw piekmomenten, juist dát is de meerwaarde van logistieke middelen huren die Rotom biedt. Zo weet ook bijna-buurman Lekkerland, dat rond Kerst en Sinterklaas zesduizend rolcontainers huurt. En waarbij het bovendien weet dat Rotom het daar niet bij laat. Adviseren, meedenken: het is Rotom volgens Welten ten voeten uit. “Meer flexibiliteit, meer efficiency: daar ligt onze focus.” Een goed voorbeeld daarvan is 2Return, het dochterbedrijf van Rotom. Wie klant is, heeft geen enkel omkijken meer naar de logistieke cyclus.

Duurzaam en flexibel

2Return neemt de logistieke keten volledig voor haar rekening, met de focus op een meervoudig gebruik van logistieke middelen. Duurzaam, flexibel en efficiënt. Welten: “We zoeken voortdurend naar verbeteringen voor onze dienstverlening. Door de groei die we afgelopen jaren hebben weten te realiseren heeft Rotom meer slagkracht en daarvan profiteren vooral onze klanten.”

Meer informatie over ROTOM NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!