Samenwerking leidt tot topprestaties

  • Technologie

Vanuit zijn werkkamer in het gloednieuwe pand van Anvil Industries in Valkenswaard heeft directeur Jan Adams een indrukwekkend uitzicht over de fabriekshallen. ‘Transparant zijn’ heeft hier, door de metershoge glazen wanden in het gebouw, wel een heel letterlijke betekenis gekregen. Klanten die er voor het eerst komen, kijken hun ogen uit. En ook de medewerkers zijn razend enthousiast en trots op hun nieuwe werkplek.

Samenwerking leidt tot topprestaties

De zomervakantie van 2020 werd benut om het nieuwe pand, met ruim 10.000 m² fabriekshallen met verschillende klimaatconditioneringen, te betrekken. Twee bedrijven onder de Anvil vlag gingen bij die gelegenheid samen: Jansen en VDB gaan verder onder de naam Jansen Machining Technology. Dit bedrijf krijgt daardoor meer schaalgrootte en kan voor ‘high mix low volume series een optimale combinatie van draai- en freestechnieken aanbieden. Ook Job Precision kreeg een plek in het nieuwe pand in Valkenswaard. De overige vijf Anvil bedrijven, waaronder de in 2020 onder ANVIL gebrachte Contour groep, zijn gevestigd in Nuenen, Geldrop, Varsseveld en Winterswijk. Stuk voor stuk specialisten op het gebied van engineering, verspanen, lassamenstellingen en assemblage.

Anvil Industries

À la carte of liever het menu?

Directeur Jan Adams kwam in 2016 aan boord en onder zijn leiding werden in de afgelopen jaren verschillende bedrijven in de marktsegmenten medisch, semiconductors, food en optisch/analytisch toegevoegd aan Anvil Industries. De bedrijven behouden hun eigen naam, maar werken nauw samen onder de Anvil vlag. “Grote klanten willen totaal ontzorgd worden. Zij willen één aanspreekpunt, één offertetraject”, legt Adams uit. “Daar komen wij met Anvil aan tegemoet. Maar kleine klanten doen het liefst rechtstreeks zaken met het bedrijf waar ze vaak al jarenlang een goede relatie mee hebben.” Lachend voegt hij eraan toe: “Je kunt bij ons à la carte eten of een menuutje nemen, alles is mogelijk!”

Verdere groei

Die menukaart wordt wel voortdurend ge-update. “Wij streven ernaar op technisch gebied steeds moeilijkere en meer competenties toe te voegen aan ons dienstenaanbod. Door ze zelf te ontwikkelen of door bedrijven aan te kopen die daarover beschikken. Daarbij proberen we alles zo lean mogelijk te organiseren. Groei is bij ons geen doel op zich. Het moet altijd wel rendabel zijn en goed geborgd. Naast meer competenties willen we ook (autonome) groei doormaken door schaalvergroting toe te passen. Dit kunnen ook acquisities zijn.”

Cleanroom faciliteiten

De nieuwe fabriek, met een cleanstraat en een cleanroom van 250 m², biedt volop mogelijkheden om het dienstengamma verder uit te breiden. “Op korte termijn willen we overstappen van losse componenten naar cleaning in huis en cleanroom assemblages. In onze cleanstraat kunnen we de vetten, die worden gebruikt bij het frezen en draaien, dan zelf verwijderen.”

Anvil Industries

Uitbreiden naar buitenland

80% van de Anvil klanten heeft zijn oorsprong in Nederland. Sinds eind 2019 werkt het bedrijf samen met een Duits agentschap. Na een intensieve kennismakingsperiode met alle Anvil bedrijven, gaat deze agent nu aan de slag om in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland nieuwe klanten te bedienen.

Kom maar op!

Al deze ontwikkelingen worden mooi weerspiegeld in de nieuwe slogan: ‘Up to the challenge’. “We vormen met elkaar echt een mooie groep”, besluit een trotse directeur. “Je merkt aan alles dat iedereen het leuk vindt om zo goed samen te werken. 1+1 is bij ons echt 3, dus kom maar op met die uitdagingen! Ik vergelijk ons wel eens met een roedel wolven, die voor elkaar zorgt. Eén wolf alleen kan verhongeren, maar de roedel gunt elkaar iets. Het is mijn verantwoordelijkheid te borgen dat niemand honger lijdt en iedereen een mooi deel van de taart krijgt. En díe challenge, die ga ik elke dag met veel werkplezier aan!”

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over ANVIL INDUSTRIES:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!