Seabourne, een sterk internationaal expres koerier

  • Logistiek & Vervoer

Naast de expres en economy services verzorgt Seabourne ook andere verzendingen zoals: luchtvracht, gevarengoed, droogijs en tijdsleveringen.

Seabourne, een sterk internationaal expres koerier

Wat is de core business van Seabourne?

Van oorsprong is Seabourne een internationale expres koerier die de afgelopen 50 jaar sterk gegroeid is door overnames en een uitbreiding van de verschillende diensten.

Seabourne blijft zich ontwikkelen en inspelen op vragen vanuit de markt en haar bestaande klanten. Door de verhuizing naar een nieuwe locatie op Eindhoven-Airport is Seabourne verder gegroeid in haar warehouseactiviteiten en beschikt Seabourne momenteel over een warehouse oppervlakte van 3500m2. Door het gebruik van “Manhatten” (WMS) zijn wij in staat om een optimale voorraadbeheersing van goederenstromen met een hoge omloopsnelheid te realiseren.

Hoe is Seabourne ontstaan?

Sir Clive Bourne (1942-2007) ontdekte de behoefte aan een snelle service tussen Engeland en de rest van Europa en richtte in 1962 “Seabourne Express Courier”op.  Een overnight  pakket dienst, gecombineerd met een hoog service level waren de succesfactoren voor een snelle groei van de organisatie. Seabourne won zelfs twee keer de prestigieuze “Queens Award for Industry” in het Verenigd Koninkrijk.

Wat maakt Seabourne uniek?

Seabourne denkt in partnerschap, wij luisteren naar de wens van de klant en gaan op zoek naar de ideale logistieke oplossing. Dat is waar we goed in zijn en waar we ons in onderscheiden 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Naast onze eigen internationale kantoren hebben wij wereldwijd dekkend netwerk met eenzelfde betrokkenheid.

Economische thema's in de regio Zuidoost-Brabant  zijn: High Tech, Automotive, Lifetec, Design en Innovatie. Is Seabourne met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Door onze persoonlijke benadering en het denken in oplossingen is Seabourne voor alle bedrijven in de regio een meer dan betrouwbare partner voor alle zendingen wereldwijd. Naast de regionale economische thema’s is Seabourne door haar diversiteit aan klanten zeer verbonden met de markt. Dagelijks verzorgen wij naast de expres en economy service wereldwijd  de niet standaard zendingen voor onze High Tech, Lifetec, Automotive en Design klanten. Hierbij moet je denken aan: weekendleveringen, on board courier, tijds kritische leveringen en beursleveringen.

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Door een natuurlijke groei van de bestaande klanten, acquisitie van nieuwe klanten, bedrijfsovernames en de 3 nieuwe afdelingen: Freight, Supply Chain en Solutions zal Seabourne haar positie in de markt verstevigen. 

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Seabourne heeft al geruime tijd de ACN en Fenex certificering en recentelijk is de AEO status hieraan toegevoegd. Dit houdt in dat wij nadrukkelijk gesteund worden in de stelling dat wij de deskundigheid hebben om de Internationale import/export goederenverkeer in goede banen te leiden. Door onderdeel te zijn van de gesloten logistieke keten betekent dit voor onze klanten een besparing van kosten en tijd.

Seabourne zal in het derde kwartaal van 2012 mondiaal een geheel nieuwe huisstijl en website introduceren waarbij de nieuwe afdelingen worden verweven in de bestaande organisatie.

Meer informatie over SEABOURNE EXPRESS COURIERS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!