Stork zet techniek weer op de kaart

  • Onderwijs & Training

Wil je de techniek in, dan ga je naar het ROC of de Technische Universiteit. Vaak een logische keuze voor jongeren, dus ook voor Stork, want Stork investeert in de jongeren van de toekomst.

Stork zet techniek weer op de kaart

Foto: Phil Willems, Manager Service & Onderhoud Stork Brabant Gelderland

Op de open dag van ROC de Leijgraaf informeerde Stork de jongeren over de praktijkervaring die zij bij de Veghelse vestiging op kunnen doen en hoe divers de techniek sector eigenlijk is. Stork is ook hoofdpartner van de TU/E Contest, dé wedstrijd voor studenten om hun innovatieve ideeën, prototypes of technische projecten voor te leggen aan experts. “Alles met als doel om techniek weer aantrekkelijk te maken en jonge talenten te ontdekken”, vertelt Phil Willems, Manager Service & Onderhoud Stork Brabant Gelderland.

Grote eigen werkplaats geeft ruimte aan studenten voor praktijk ontwikkeling

Stork Veghel is een vreemde eend in de bijt, want waar Stork voornamelijk bekend is van haar activiteiten in de olie en gas industrie, richten de technici in het Brabantse Veghel zich vooral op de niet (petro)chemische markt. “Wij verzorgen het onderhoud van productie installaties, doen complete modificaties van machinelijnen en doen de engineering.” In de eigen grote werkplaats bevindt zich een unieke combinatie van een verspanende afdeling (draaien en frezen) en een constructie afdeling. (plaatwerk, profielen zetten en buiten, knippen, lassen en bouwen). “Alles wat beweegt kan slijten of kapot. Wij voeren dus gepland onderhoud uit en we doen reparaties of aanpassingen om de productielijn optimaal te laten lopen. We zijn bij klanten op locatie maar hebben dus ook een werkplaats om dingen te pre-fabben of in elkaar te zetten.” 

Techniek en meer…

“Studenten denken bij techniek al snel aan de high tech sector, computer chips of digitale snufjes, maar techniek is zoveel meer dan dat. Wij zetten daarom graag onze deuren open. Bussen met leerlingen komen geregeld onze werkplaats bezoeken. We bieden stageplaatsen aan én we werken nauw samen met het onderwijs. We willen dat studenten een klankbord vinden in de industrie. Daarom zijn we blij met initiatieven als de TU/E Contest. We kijken met de jongeren mee en adviseren ze of hun idee maakbaar én commercieel haalbaar is. We coachen de studenten in de verdere ontwikkeling van hun concept. Laatst hadden we speeddates met de studenten. Hier komen hele leuke contacten uit die heel waardevol zijn voor de verdere toekomst.”

Bij- of omscholing vakspecialisten

“We kijken samen met het onderwijs hoe we techniek beter kunnen promoten voor de regio. Met het ROC bekijken we momenteel de mogelijkheden om samen opleidingen of cursussen te gaan maken. Vanuit de open dag is het gesprek op gang gekomen over volwassenenonderwijs. Specialisten die al jaren in de branche werkzaam zijn, zijn vaak op zoek naar verbreding of verdieping. Vaak bestaan cursussen voor 80% uit theorie en maar een klein deel praktijk. Bij ROC de Leijgraaf ligt de nadruk juist op de praktijk. Zij hebben dan ook een eigen werkplaats. Bestaande cursussen kunnen zij op maat maken en over nieuwe cursussen zijn we nog aan het brainstormen. Alle bedrijven die zich bezig houden met techniek kunnen hier straks gebruik van maken, niet alleen de medewerkers van Stork”, vertelt Willems enthousiast.

Op zoek naar stageplaats in de techniek?

Momenteel lopen twee studenten van ROC de Leijgraaf stage bij ons. Jongeren die op zoek zijn naar een stageplaats nodigen we van harte uit om een keer een kijkje te komen nemen in onze werkplaats. Aan tafel gaan we kijken of we een plek kunnen creëren. We zijn momenteel zelf ook volop in ontwikkeling, de stageplekken zullen dus ook zeker meegroeien. Bel of mail ons. Bekijk onze vacatures.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over STORK TECHNICAL SERVICES ZUID-NEDERLAND, VESTIGING VEGHEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!