Strategisch opleiden leidt tot duurzame inzetbaarheid

  • Onderwijs & Training

Mensen vormen het belangrijkste kapitaal binnen een organisatie. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zijn immers van cruciaal belang voor een bedrijf. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Integendeel.

Strategisch opleiden leidt tot duurzame inzetbaarheid

Foto: Marcel Engelen

Door de snel veranderende omstandigheden is het noodzakelijk om bij de tijd te blijven. Aan de hand van een gerichte scholing zorg je als organisatie voor een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

Meerwaarde van strategisch opleiden

Strategisch opleiden. Daar richt Evolon zich op. De organisatie is een partner in scholing. Het biedt sectorbreed cursussen en trainingen aan om kennis en vaardigheden van medewerkers op een hoger plan te tillen. Steeds meer bedrijven doen een beroep op Evolon. ‘Het staat volop in de belangstelling’, vertelt Marcel Engelen cursuscoördinator van Evolon, een onderdeel van Bouwmensen Gelderland Oost. ‘Het is een bewustwordingsproces. Bedrijven zien de meerwaarde in van strategisch opleiden. Je bent een interessante werkgever en je legt als organisatie de focus op de lange termijn. Het geeft structuur, je speelt in op innovaties en het zorgt voor duurzame inzetbaarheid.’ Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met KPE en bestaat uit vier hoofdthema’s: Gezondheid en vitaliteit, Bezieling en welbevinden, Kennis competenties en loopbaan, Mobiliteit en flexibiliteit.

Maximale ondersteuning

‘Doel is ervoor te zorgen dat opleiden en vernieuwen in het DNA van het bedrijf en de werknemer komt. Daarvoor hebben we alles in huis. We bieden de helpende hand en maximale ondersteuning. Het is zaak angst weg te nemen’, aldus Engelen. ‘Het biedt juist tal van mogelijkheden.’ Alle medewerkers kunnen worden getraind. Maar er wordt ook vaak voor gekozen om enkele coaches op te leiden om dan de opgedane kennis in de organisatie door te geven. ‘Dat werkt heel goed’, aldus Marcel Engelen. ‘Het is minder klassikaal en meer praktijkgericht. De herhalingsfactor wordt benut. Daardoor is het effect groter.’

Slimmer werken en efficiency

Geschoolde medewerkers die veilig en verantwoord werken zijn de sleutel tot succes. Het leidt tot slimmer werken en daarmee tot een grote mate van efficiency. Engelen: ‘De kwaliteiten van je mensen worden optimaal benut. Het motiveert, prikkelt en daagt uit om je te blijven ontwikkelen. De productiviteit en het werkplezier krijgen een positieve impuls en dat alles zorgt weer voor een beter bedrijfsresultaat.’

Modulair opleiden

Evolon biedt altijd maatwerk. Het is actief voor alle branches, zoals personeelsdiensten, de bouw- en installatiesector, timmer- en meubelindustrie, transport en sociale diensten. Het gaat om cursussen, bijscholingen en trainingen op het gebied van veiligheid en gezondheid, vaktechniek, communicatie en samenwerken en Transport code 95. Modulair opleiden geldt eveneens als een speerpunt. ‘Dat is zeer wenselijk in de veranderende markt’, benadrukt de cursuscoördinator van Evolon. Modulair opleiden kan zeker voor zijinstromers erg interessant zijn. ‘Ze zijn dan snel inzetbaar. Daarnaast bestaan er tal van mogelijkheden om in het vervolg andere modules te volgen.

Neem contact op met Evolon

Neem geheel vrijblijvend contact op met Evolon om de mogelijkheden voor een scholingsplan te bespreken. De scholing kan plaatsvinden in het opleidingsgebouw in Doetinchem of Borculo of op de eigen werkplek.

Voor meer informatie: Marcel Engelen, tel. 0314 399074 of mail: info@evolon.nu

Meer informatie over BOUWMENSEN GELDERLAND OOST:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!