Studenten privéchauffeurs alweer 25 jaar een begrip

  • Zakelijke dienstverlening

Easy Way is alweer een kwart eeuw oud. Een mijlpaal voor de vervoersspecialist. Het begon allemaal bij twee studenten die een burgemeester chauffeerden. Inmiddels staat Easy Way bekend om privéchauffeurs diensten en hiking.

Studenten privéchauffeurs alweer 25 jaar een begrip

Van studentbedrijf naar landelijke onderneming

Het is alweer 25 jaar geleden dat de toenmalige studenten Barend Groote Schaarsberg en Robert Cappetti een studenten privéchauffeursbedrijf opgezet hebben. In eerste instantie bedoeld als extra zakcentje voor tijdens de studie, maar al snel uitgegroeid tot een landelijke onderneming. “Van zolderkamer naar beursnotering”, lezen we in de verhalenbundel die speciaal voor de gelegenheid is uitgegeven.

Visie onveranderd

Drie jaar terug werd Easy Way overgenomen door USG People NV. Maar de oorspronkelijke gedachte staat fier overeind, weet ook commercieel directeur Sander Overduin: “Zo op het oog lijkt het alsof er in 25 jaar veel veranderd is, maar in de kern is Easy Way nog steeds het Easy Way van 25 jaar geleden. Ze wordt gedragen door betrokken studentchauffeurs die dienstverlenend ingesteld zijn en passie hebben voor het vak van (privé) chauffeur.”

Landelijke dekking is leveringsgarantie

Natuurlijk heeft het bedrijf een transformatie doorgemaakt. Zo werken er inmiddels maar liefst 1700 student-chauffeurs voor Easy Way dat daarmee een landelijke dekking heeft en altijd kan leveren. En ook de klantenkring is bijzonder breed: variërend van artsen, directeuren, artiesten tot aan sporters.

Ed Nijpels

Maar het begon allemaal met Ed Nijpels. Het chauffeuren van de oud burgemeester van Breda bezorgde Barend en Robbert veel exposure en gaf zodoende Easy Way een flinke kickstart. Al snel moesten de twee hun medestudenten om hulp vragen. Binnen de kortste keren werd er een landelijk netwerk van studenten opgezet.

Autotransport

Naast het vervoeren van personen (de privéchauffeurs diensten) is Easy Way inmiddels een specialist in het vervoeren van auto’s (hiking). Beiden vormen meteen de speerpunten voor de toekomst als het aan directeur Overduin ligt. “De leasemaatschappijen verwachten steeds meer. Meer en snellere managementinformatie. Maar ook dat de auto nog dezelfde dag vervoerd wordt als het even kan”, schets hij de toekomst van hiking.

Online dienstverlening

Overduin heeft helder voor ogen wat er moet gebeuren om toekomstige uitdagingen aan te gaan: “We gaan naar een online platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Het wordt echt een online dienstverlening. Nu is het nog veel handwerk, maar we zullen processen efficiënter laten verlopen.” Zo kunnen zijn toekomstige klanten zelf op het platform zien of de auto al onderweg is, wat de kilometerstand is en of er bijvoorbeeld schade aan de auto is.

Operational excellence

“Wij willen zoveel mogelijk waarde toevoegen aan processen van klanten, en dat tegen geringe kosten.” Naast het optimaliseren van processen, zal Easy Way ook haar privéchauffeurs diensten verder uitbouwen. “We letten goed op ontwikkelingen in de markt.” Overduin ziet de seniorenmarkt en gehandicaptenvervoer als kansen. Maar ook de Productiviteitsverbeteraar is een speerpunt. Privéchauffeurs diensten zorgen voor een flinke productiviteitsverbetering, alleen weten veel mensen dat nog niet.

Feest

Easy Way is alweer volop bezig met de toekomst, ‘de volgende 25 jaar’. Maar eerst zal het bedrijf stilstaan bij deze mijlpaal. Klanten worden van de zomer in het zonnetje gezet en ook voor de medewerkers staat er wat te gebeuren.

Verhalenbundel

Wie een goed beeld wil krijgen van een kwart eeuw bij het dynamische bedrijf, doet er goed aan de verhalenbundel te lezen. Trouwe klant Jos van Wijk tekende 25 verhalen op uit de mond van studenten. Geheel in stijl gaat de opbrengst van de bundel naar one Men, het door Easy Way gesteunde goede doel.

Kennismakingsactie

Easy Way bestaat 25 jaar en dat vieren wij door een speciale kennismakingsactie aan te bieden: 5% korting op het uurtarief bij uw eerste reservering OF de Thuisbrengservice (www.thuisbrengservice.nl) eenmalig voor € 85,00, normaal is dit tarief € 92,50.

Reserveren kan direct online via www.easyway.nl/kennismakingsactie

 

Meer informatie over EASY WAY B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!