TA Nederland; Innovatief in opleiden waar maatwerk standaard is

  • Logistiek & Vervoer

TA Nederland verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van Infra, logistiek, transport, en veiligheid. Steeds vaker kiezen logistieke bedrijven voor de Traffic Academy, omdat ze écht maatwerk leveren én als je vandaag belt, kun je morgen al getraind worden.

TA Nederland; Innovatief in opleiden waar maatwerk standaard is

Maatwerk is standaard

TA Nederland kijkt samen met u naar uw specifieke opleidingsbehoefte. “Wij passen onze trainingen aan aan onze opdrachtgevers. Bij onze awareness trainingen maken we magazijnmedewerkers of chauffeurs bijvoorbeeld bewust van gevaarlijke stoffen. Welke gevarenklasse heeft een stof? Hoe ga je om met de lading? We besteden dan vooral aandacht aan de gevarenklassen waar de klant mee te maken heeft, zodat de training zo efficiënt mogelijk wordt ingezet.”, vertelt Harrie Strijbosch, Accountmanager bij TA Nederland.

Vandaag bellen, morgen trainen

TA Nederland is uniek in haar snelheid. Strijbosch: “Op het moment dat je vandaag belt voor een training kunnen wij die morgen verzorgen.” Dit is mogelijk doordat TA Nederland beschikt over een pool van ruim 50 goed gekwalificeerde instructeurs, docenten en trainers. met een stevige achtergrond in logistiek en transport. “Onze instructeurs zijn veelal in vaste dienst, waardoor we sneller kunnen schakelen dan met freelancers. Zij kennen onze opdrachtgevers, zijn betrokken en dragen onze kernwaarden uit.”

Vernieuwde website TA Nederland

TA Nederland is volop bezig haar website te vernieuwen. “Waar een klant voorheen alleen een overzicht kreeg van alle opleidingen die wij per maand verzorgen, kunnen ze nu zoeken op cursus of datum.” Het zoeken op datum is voornamelijk ontwikkeld voor bus- en vrachtwagenchauffeurs. Zij moeten namelijk – op grond van de Europese Richtlijn vakbekwaamheid – een zogenoemde ‘code 95’ op hun rijbewijs hebben. Eén keer per vijf jaar moet deze code worden vernieuwd. Dat moet vóór 10 september 2016 gebeuren. “Een chauffeur kan vaak niet ver vooruit plannen en heeft bijvoorbeeld deze week nog ruimte in zijn agenda. Op onze website kan hij voortaan zien welke trainingen voor de code 95 er die dag bij ons gegeven worden en of hij nog deel kan nemen.”, licht Strijbosch toe. TA Nederland verzorgt de verplichte nascholing voor zowel het personenvervoer als het wegtransport.

Trainingslocaties

TA Nederland heeft een eigen opleidingscentrum in Tilburg, maar de trainingen worden ook in company verzorgd. Strijbosch: “Dit maakt het mogelijk om een werknemer op zijn eigen heftruck met zijn eigen materiaal te laten werken”. Daarnaast beschikt TA Nederland via haar partnerorganisaties over een landelijk dekkend netwerk van opleidingslocaties. “In Tilburg geven we onze trainingen graag in het Huis van de Logistiek, een prachtige locatie om onze cursisten te ontvangen”.

Populaire trainingen

De Europese richtlijnen voor veiligheid in transport en logistiek worden steeds strenger. “We zien dit terug in het aantal trainingen dat we geven op het gebied van veiligheid bij magazijnen en warehouses: veiligheidsadviseur, BHV, EHBO en levensreddend handelen. En als een van de weinige opleiders in Nederland beschikken wij over de BRL 9101-certificering. Wij mogen daardoor mensen trainen in het veilig werken langs de weg. Maar ook ‘logistieke trainingen’, zoals heftruck en reachtruck, ‘luchtvaarttrainingen’ én ‘ondernemersvaardigheden’ blijven populair.”

Uw medewerkers goed opgeleid

Wilt u uw medewerkers laten bijscholen of omscholen? Neem gerust contact op met Harrie Strijbosch, Accountmanager TA Nederland, via 013-7440044 of stuur een e-mail naar info@tanederland.nl. 

Auteur: Olga Heeren, Communicatiebureau REDACT

Meer informatie over TA NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!