TCG East & South BV wijzigt naam naar XPO Logistics

  • Logistiek & Vervoer

U bent er misschien al een beetje aan gewend, want sinds 1 juli 2016 opereert TCG East & South BV onder de nieuwe merknaam XPO Logistics. Het Franse moederbedrijf Norbert Dentressangle werd begin 2015 gekocht door het Amerikaanse XPO Logistics.

TCG East & South BV wijzigt naam naar XPO Logistics

Foto: René Engelen

De Nijmeegse logistieke dienstverlener TCG East & South BV behield nog tijdelijk haar eigen naam, maar gaat nu ook verder als XPO Logistics. De belangrijkste zichtbare aanpassing die wordt doorgevoerd, is een wijziging van de huisstijl. Verder blijft het bedrijf uit Wijchen dé vertrouwde partner voor al uw wegtransport binnen Europa. 

Dé logistieke dienstverlener binnen Europa

“Er komt nog best wel wat bij kijken, bij zo’n naamsverandering", vertelt René Engelen, general manager van de voormalig TCG East & South vestiging in Wijchen. "Het is niet zomaar een verandering van je logo. TCG East & South staat al 19 jaar bekend als dé logistieke dienstverlener binnen Europa. Dat zijn we nu nog steeds, maar dan onder een andere naam. Wanneer je je klanten en relaties daar goed over informeert, blijven ze je  net zo gemakkelijk vinden als voorheen. We hebben hier ruim de tijd voor genomen, zodat men rustig heeft kunnen wennen. Onze oorspronkelijke website zal nog wel een andere look en feel krijgen, maar we doen het stap voor stap.”

Gespecialiseerd in fysiek transport van A naar B

XPO Logistics heeft wereldwijd ruim 1400 locaties verdeeld over 34 landen. Engelen: “In Nederland bevinden zich ruim 15 vestigingen, verdeeld over drie divisies: Global Logistics, Supply Chain en Transport. Global Logistics houdt voornamelijk zich bezig met zee- en luchttransport. De divisie Supply Chain richt zich in hoofdzaak op warehousing doch met inbegrip van alle value added services die een klant daarbij verder nog heeft. Onze vestiging in Wijchen is in Nederland de enige die tot de divisie Transport behoort met echt alleen het regelen van fysiek transport van A naar B als core business.”

Groupage zendingen, deelladingen en compleetladingen

“Wij zijn gespecialiseerd in de distributie van groupage, deelladingen, compleetladingen. Onze planners houden zich dagelijks bezig met het zo optimaal mogelijk consolideren van deze ladingen in een zo logische mogelijk rit per land. Ieder bestemmingsland in Europa kent bij ons vaste vertrekdagen, variërend van één of meerdere keren per week tot zelf dagelijks. Hierdoor kunnen we vaste looptijden garanderen en weten onze klanten, of de relaties van onze klanten, precies wanneer ze hun spullen in huis hebben. Uiteraard denken we in geval van afwijkende, niet standaard wensen ook graag mee met onze klanten. Als er vragen zijn, dan kan men bij ons, al naargelang de wens van de klant zelf, rechtstreeks contact opnemen met onze planning of met een vaste contactpersoon van onze Customer Service afdeling. Wij houden van korte lijnen.”

Cross-trade European transport

“Wat we vervoeren maakt niet uit. Goederen met speciale afmetingen, hoogwaardige of kwetsbare producten, volgens een vaste dienstregeling, ad-hoc of eenmalige zendingen, bijna alles is mogelijk. De transporten hoeven niet per definitie van of naar de Benelux te zijn. Juist niet. Wij leveren net zo makkelijk goederen vanuit bijvoorbeeld Polen rechtstreeks naar Spanje, zonder tussenkomst van de Benelux. Dit Cross-trade European transport zoals we dat zelf noemen is mogelijk door onze jarenlange internationale ervaring, een geïntegreerd Europees distributienetwerk van XPO kantoren en de goede samenwerking met onze externe partners. Alles om ervoor te zorgen dat goederen op de afgesproken tijd en plaats worden geleverd. Daar gaat het tenslotte om”, licht Engelen toe.

Beurslogistiek en speciale projecten

“Als speciale tak van sport hebben wij een aparte afdeling voor beurslogistiek en speciale projecten. Dergelijke transporten vereisen bijzondere aandacht. Je hebt in veel gevallen te maken met beperkte toegang tot locaties, aanlevering op specifieke tijdstippen, laad-/loshulpmiddelen die niet op de locatie aanwezig zijn en die we dus zelf mee moeten nemen en dergelijke. Soms worden we zelfs gevraagd om de stand mee op te bouwen of tussentijds emballagematerialen op te slaan. Voor beurstransport heb je dus een nauwkeurige planning, een goede afstemming met de lokale contacten en een perfect gevoel voor timing nodig. Je moet flexibel zijn en in kunnen spelen op de ad-hoc behoefte van de klant. Opdrachten voor dergelijke beurslogistiek worden dan ook door een dedicated planner uitgevoerd die het hele traject van A tot Z begeleid”, vertelt Engelen enthousiast.

Transport nodig?

Dagelijks vervoert XPO Logistics duizenden goederen over de Europese wegen. Of het nu gaat om het vervoer van pallets van A naar B, beurslogistiek of een eenmalig- of speciaal transport, bij XPO Logistics zijn uw goederen altijd in goede en vertrouwde handen. Ook voor opslag, ondersteuning bij douaneactiviteiten en het verzekeren van zendingen bent u bij XPO Logistics aan het juiste adres. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust eens contact met ons op!

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over XPO LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!