home » interviews » Bouw »

Team Duradis versterkt met bouwkundige Joab Ventevogel

  • Bouw

“Onze klanten helpen om het onderhoud aan hun pand goed te doen; met duurzame investeringen en tegelijkertijd geld voor ze te besparen. Dat is mijn doel!” Aan het woord is Joab Ventevogel, die sinds begin april het team van Duradis uit Goes versterkt.

Team Duradis versterkt met bouwkundige Joab Ventevogel

De vijfentwintigjarige Zeeuw ging na zijn opleiding mbo en hts Bouwkunde aan de slag bij een VVE-beheerder. “Daar heb ik ontzettend veel en vooral brede ervaring opgedaan,” blikt Joab terug. “Ik kon er de theorie in praktijk brengen. Van het overleg met een VVE-bestuur, offertes aanvragen en die vergelijken tot het controleren van de uitvoering. Ook ontdekte ik dat financiën een belangrijk aspect zijn van het onderhoud en dat keuzes voor bepaalde materialen of installaties daarbij grote gevolgen hebben.”

Schat aan kennis

Bij Duradis verdiept Joab zijn kennis in rap tempo: “Wij hebben hier een enorme database met gegevens. Ik noem een voorbeeld: als we aan het exterieur van een pand iets willen veranderen, kan ik in die database alle mogelijke materialen terugvinden. Welke opties kan ik het beste adviseren, wat zijn de kosten, wat is de levensduur – die kennis hebben we in de loop der jaren allemaal vergaard. Dat geldt ook voor het interieur en installaties. Zo kunnen we onze klant helder inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn, de levensduur en de onderhoudskosten. Wat zijn de keuzes en welke voordelen leveren die op? De klant kan vervolgens een goed onderbouwde afweging maken en de juiste beslissing nemen.”

Duurzaam advies

Waar u Joab allemaal voor kunt bellen? “Natuurlijk voor alle bouwkundige vragen, maar ook voor advies, duurzame meerjarenonderhoudsbegrotingen (mjob’s), BREEAM-certificering en lifecycle costing-analyses. Het mooiste vind ik het inzicht dat je de klant kunt geven. Neem nou de verlichting in een pand. Misschien is het pas over tien jaar aan vervanging toe. Maar wat bespaar je als je het nú al vervangt door LED-verlichting? Dan ben je op de lange termijn waarschijnlijk goedkoper uit en het scheelt een hoop energie. Wel zo goed voor het milieu. Of een pand dat van buiten geschilderd moet worden. Misschien is het wel goedkoper om nu de houten kozijnen te vervangen door kunststof of aluminium. Zo kan ik onze klanten helpen om bij het onderhoud van hun pand duurzame keuzes te maken en kosten te besparen.”

Reëel inzicht geven

“Waar ik vooral van sta te kijken, is de nauwkeurigheid van onze adviezen. Neem nou als voorbeeld mjob’s. Helaas blijkt dat in de praktijk nogal eens nattevingerwerk te zijn. Terwijl Duradis dat heel nauwkeurig doet. Laatst hadden we een klant waarbij de offertes nog geen procent afweken van de inschatting die wij vooraf hadden gemaakt. Simpelweg omdat we alles heel precies kunnen doorrekenen. Onze database is daarbij van enorme meerwaarde. Zo krijgt de klant een veel reëler beeld van de te verwachte kosten en kan hij de reserveringen voor groot onderhoud nauwkeuriger vaststellen. Ook kloppen bedrijven soms aan als ze advies willen: maken we wel slimme keuzes, vragen ze zich dan af. Dan blijkt vaak dat er flinke besparingen te realiseren zijn door andere materialen, installaties of afwerkingen te kiezen. Zowel bij nieuwbouw als bij het onderhoud van bestaande bouw.”

Slimme keuzes maken

Joab heeft heel bewust gekozen voor Duradis: “Duurzaam denken is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader zit ook in het onderhoud van vastgoed waardoor vraagstukken over duurzaamheid en het maken van de juiste keuzes voor de toekomst bij ons thuis regelmatig ter tafel kwamen.”

Bij Duradis kijken ze al in het voortraject bewust naar het onderhoud op de lange termijn. Zo rekenen we bijvoorbeeld door wat het bespaart om ramen naar binnen te openen in plaats van naar buiten. In dat laatste geval moet er een dure glazenwasser worden ingehuurd. Als je dat doorrekent over al die jaren, kun je enorm veel geld besparen. Bovendien behoudt een goed onderhouden pand zijn waarde. Dat duidelijk maken, dat is mijn missie.”

Meer informatie over DURADIS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!