Technische ondersteuning voor de industrie

  • Technologie

VIRO Engineering is een midden groot engineering bureau met een historie van meer dan 40 jaar. Onze core business is engineering in de verschillende sectoren en de verschillende markt segmenten.

Technische ondersteuning voor de industrie

De pijlers van VIRO Engineering zijn product ontwikkeling, machinebouw en industriële projecten. De  combinatie van gespecialiseerde engineers en multidisciplinaire  project managers zorgt er voor dat VIRO Engineering een goede partner is voor de kleinere bedrijven maar ook voor multinationals. Er zijn bij de 6 vestigingen ca. 400 collega’s werkzaam. Ambitie volle technische experts en jonge startende MBO-, HBO- en TU-ers die in uitdagende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling in de techniek wordt geboden.

Ontwikkeling in Arnhem

Vanaf 1992 is VIRO Arnhem werkzaam in de regio Arnhem voor de verschillende kleine en grootte bedrijven, zowel nationaal als internationaal. In de eerste begin jaren van onze vestiging in Arnhem waren we overwegend bezig in de piping & apparatenbouw voor chemie en petrochemie. Onze eerste twee grote projecten waren, het maken van een werktuigbouwkundig basic design van een Cat Cracker van een raffinaderij in Japan en het andere project was de detail engineering van een dubbele zuiger compressor met een complete koelinstallatie voor een gastanker in Australië.

De ontwikkeling van het vestiging heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. We hebben nu een afdeling Machinebouw, Piping & Apparatenbouw, Electro en Instrumentatie, Automatisering, Constructie & Bouwkunde, Engineering Analysis en een lasinspecteur (level III). In onze projecten zijn we een verlengstuk van onze klanten. Viro Engineering heeft drie kernactiviteiten namelijk Product ontwikkeling, Machinebouw en Industriële projecten. Onze Industriële projecten zijn veelal multidisciplinair, van basic- en detail engineering tot het begeleiden van het project tijdens de uitvoering ervan.

Verscheidenheid

VIRO Engineering heeft een grootte verscheidenheid aan klanten en zijn mede daardoor ook zeer breed in de markt werkzaam. We zeggen vaak dat we werkzaam zijn in de nanotechnologie tot in de off-shore. Tot onze klanten kring behoren bedrijven zoals o.a. ASML, NXP, TNO, AkzoNobel, Shell Global Solutions,  Ansaldo Thomassen, Thomassen Compression Systems, Veolia etc.

Engineering Analyses

De laatste jaren is het modulair ontwerpen van complete en complexe  modules voor de verschillende takken in de industrie enorm toegenomen. Een sterk plus punt van de Viro brede organisatie is de afdeling Engineering Analyses. Waar een ruime ervaring en kennis aanwezig is van de verschillende nationale en internationale code -, stress-, eindige elementen en stromingsberekeningen. Door de landelijke spreiding van onze vestigingen kunnen we onze klanten een optimale dienst verlening bieden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!