Technotron vaart wel bij een brede blik

  • Industrie

Voortdurend investeren in kennis, als rode draad door de jaren heen. Systeembouwer Technotron uit Schoondijke profiteert er volop van, vertelt directeur Roland van Beveren. “We groeien de komende jaren verder door.”

Technotron vaart wel bij een brede blik

2015 is nog maar net van start, en nu al weten ze bij Technotron dat er aan werk voorlopig geen gebrek is. Integendeel: tot eind dit jaar zit de orderportefeuille vol, in elk geval voor de 17 vaste medewerkers. Toeval of geluk? Daar wil directeur Roland van Beveren niet van weten.

“Noem het vooral een kwestie van inspelen op veranderingen. Van risico’s spreiden. We richten ons breed, en maken gebruik van een flexibele schil van medewerkers. Daardoor kunnen we snel schakelen. Maar bovenal zijn we de afgelopen jaren blijven investeren in kennis. Dat werpt nu z’n vruchten af.”

Brede klantenkring

Technotron bouwt besturingssystemen, vanaf de engineering tot en met de daadwerkelijke inbedrijfsstelling. Vanuit Schoondijke, in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, bedient het bedrijf met name de offshore en maritieme sector. Ook de industrie, utiliteit en foodsector behoren tot de klantenkring. Net als bedrijven die zich richten op alternatieve energieopwekking.

Nieuwe afdeling

Bovendien heeft Technotron de dienstverlening sinds kort uitgebreid, met een afdeling voor de inspectie van installaties. “Er bleek onder klanten voldoende behoefte aan zo’n afdeling”, vertelt Van Beveren. “Waarna ons al snel duidelijk werd hier graag de middelen en mensen voor vrij te maken en zo uit te bouwen.”

Een weloverwogen stap. En ook wel een die Technotron typeert, als bedrijf dat voortdurend zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Te lang dralen is aan Van Beveren en zijn team niet besteed. Liever pakken ze in Schoondijke de zaken voortvarend aan. Zo ook als het gaat om verbeteringen voor procesautomatisering, vertelt Van Beveren. “Bedoeld om de besturing van onze systemen nog beter te laten verlopen.”

Starten met knowhow

Technotron startte in 2008, als samenwerkingsverband tussen meerdere partners. Dat zorgde al vanaf het begin voor de nodige knowhow, als basis voor een gestage groei. Telde het bedrijf in 2008 nog 8 medewerkers, nu zijn er dat 9 meer. En gezien het toekomstperspectief blijft het daar volgens Van Beveren niet bij. “Ik verwacht dat we de komende drie jaar verder kunnen groeien naar zo’n 25 medewerkers. En twee jaar later onze huidige omzet te hebben verdubbeld.”

Korte lijnen

Toekomstige medewerkers van Technotron kunnen in elk geval uitzien naar een werkgever die houdt van korte lijnen. Die de organisatie zo plat mogelijk houdt, omdat dat nu eenmaal past bij de bedrijfsfilosofie. Bovendien kunnen medewerkers uitgaan van voldoende doorgroeimogelijkheden, vertelt Van Beveren. “Onze gemiddelde medewerker bezit niveau 4, wat gelijkstaat aan de nodige technische kennis. Die breiden we graag verder uit. Voor de medewerker zelf, voor ons bedrijf en uiteraard voor onze opdrachtgevers.”

Meer informatie over TECHNOTRON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!