TMC Wonen zet het beroep van interieurvakman op de kaart

  • Arbeidsmarkt

Via verschillende initiatieven probeert TMC Wonen aan helpende handen van interieurvakmannen te komen. Naast het genereren van landelijke aandacht gelooft het bedrijf dat juist ook in de eigen relatiekring naar nieuwe krachten moet worden gezocht. “Bij ons krijgen mensen alle mogelijkheden te laten zien wat ze kunnen.”

TMC Wonen zet het beroep van interieurvakman op de kaart

De interieurvakman verzorgt raambekleding, legt vloeren en stoffeert en monteert meubels. Directeur Jaap Witte vertelt dat een landelijke campagne van brancheorganisatie Inretail laat zien dat de interieurvakman verschillende specialiteiten heeft. Daarvoor is ook de website interieur-vakman.nl opgezet, die geïnteresseerde (vmbo-)scholieren en hun ouders informeert over het vak en de opleidingen.

Hoger instromen

Een samenwerking is er ook met inkooporganisaties, scholengemeenschappen en het UWV. Met hen wil TMC Wonen het beroep van interieurvakman landelijk op de kaart krijgen. TMC Wonen kwam tot de conclusie dat de leerling stoffeerders in het bedrijf in verhouding relatief weinig verdienen. “Nu laten we hen in een hogere schaal instromen. Voor een opleiding zoals dakdekker, waarbij je door weer en wind aan het werk bent, staan jongeren in de rij. Dat komt doordat ze in die functie beter verdienen en doordat de opleiding beter in the picture staat.”

Een leerling stoffeerder van TMC Wonen leerde onlangs alle kneepjes van het vak bij een particuliere onderwijsinstelling in Zoetermeer, die een spoedopleiding tot vloerlegger aanbiedt. “Voor zestig procent had onze leerling het vak daarna in de vingers. De leerling vond het geweldig en was niet langer onzeker. Hij was tot beduidend meer in staat.”

Eigen kring

In het erkennen dat meer energie geleverd moet worden voor het werven van personeel, gelooft TMC Wonen dat ook juist in de eigen relatiekring moet worden gezocht. “Met meer dan negentig personeelsleden kent iedereen wel iemand voor wie het vak iets zou zijn. Ook op dat gebied zijn we heel erg in beweging.” Witte gelooft dat mensen die bij binnenkomst direct een binding hebben met het bedrijf, het langste blijven. “Wie mensen binnenhaalt, is er nog niet. Je moet ze bij je zien te houden. De beste manier daarvoor is mensen aantrekken die op de één of andere manier een relatie hebben met je bedrijf of zich aangetrokken voelen tot de arbeidssfeer.”

Taalachterstand

Nieuwe medewerkers met een Nederlandse taalachterstand wil TMC Wonen beter op weg helpen door hen Nederlandse les te laten volgen. “Dan kunnen ze ook zonder begeleiding van een collega op stap. Migranten die wij in dienst nemen, tonen een enorme arbeidsethos en komen op goede ideeën”, vertelt Witte enthousiast. Regelmatig werkt TMC Wonen met freelancers, maar dat blijft volgens Witte een tijdelijke oplossing omdat het niet de eigen vakmensen zijn. “We zijn dan ook zeker niet te beroerd om mensen op te leiden.”

De wil en het fatsoen

Daarvoor zoekt TMC Wonen mensen met een no nonsense mentaliteit die een fysieke inspanning willen leveren. Het gaat het bedrijf niet om de snelheid, maar om de wil en het fatsoen. “Klanten vinden het geweldig wanneer medewerkers eigen initiatief tonen en creatief zijn. Wanneer je laat merken graag van start te gaan, krijg je alle mogelijkheden dat ook te doen. Wie bij ons binnenkomt als vloerlegger en uiteindelijk liever verder gaat als meubelbezorger, krijgt daarvoor alle ruimte.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over TMC PROJECT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!