Trainingscentrum Vlissingen - klantgericht en flexibel

  • Zakelijke dienstverlening

Trainingscentrum Vlissingen verzorgt trainingen in het voorkomen en het bestrijden van brand. Op het realistische oefenterrein kunnen talloze scenario's in scene gezet worden.

Trainingscentrum Vlissingen - klantgericht en flexibel

Wat is de core business van jullie organisatie?

Trainingscentrum Vlissingen is gespecialiseerd in het geven van realistische trainingen in het voorkomen en bestrijden van brand. Ook Bedrijfshulpverlening en EHBO horen daarbij. Daarnaast kunnen we blusmiddelen leveren, onderhouden en/of vervangen en een ontruimingsplan ontwerpen om de brandveiligheid van een organisatie te vergroten.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Trainingscentrum Vlissingen is ontstaan als oefencentrum voor het brandweerkorps van Vlissingen. Het centrum is steeds uitgebreid en geïnnoveerd. Per 1 juli 2010 zijn wij een zelfstandige organisatie geworden. Nu komen er korpsen uit het hele land en zelfs uit België trainen. Onze dienstverlening is sterk verbreed.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Ons realistische oefenterrein biedt talloze mogelijkheden voor scenario’s, zodat cursussen en trainingen bij ons nooit saai zijn, ook al komt een cursist al voor de tiende keer. Daarnaast bieden wij organisaties een totaalpakket aan op gebied van brandveiligheid. Klantgerichtheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Economische thema's in de regio Zeeland zijn: Innovatie, logistiek, Maintenance en Recreatie & toerisme. Is jullie organisatie met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Het Trainingscentrum is het meest verbonden met innovatie. Dit is voor ons een belangrijk thema. Wij willen onze lesprogramma’s en oefenobjecten up to date houden, zodat we kwalitatief hoogstaande cursussen kunnen leveren.

training-bij-helikopter

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Over 5 jaar komen er nog steeds brandweerkorpsen uit het hele land en zelfs uit het buitenland, en zullen we een nog grotere speler zijn op de Zeeuwse BHV- en blusmiddelen markt. Het personeelsbestand zal weinig veranderd zijn. Er zullen nieuwe en aangepaste oefenobjecten staan.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

We hebben net een ingrijpende innovatie gehad, namelijk het nieuwe oefenobject: de helikopter. In de winterperiode is het altijd druk met cursussen. Daarnaast zullen we waar nodig onderhoud en reparaties plegen aan oefenobjecten.

Medewerker aan het woord

Wat is uw functie binnen de organisatie?

Instructeur. Ik geef diverse brandweer trainingen en BHV cursussen.

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Ik ben een gedreven, ervaren instructeur en vind het fijn om mijn kennis te delen. Ik heb een passie voor de brandweer.

Wat is uw ambitie?

Mezelf blijven ontwikkelen, zodat mijn lessen interessant blijven voor elke cursist.

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

De interactie met cursisten, en de sfeer met collega’s onderling.

Welke personeelsactiviteiten worden er georganiseerd?

Enkele keren per jaar gaan we met z’n allen uit eten.

Wat is uw lijfspreuk?

Het pad dat je neemt is het pad dat je kiest, de dag dat je aarzelt is de dag dat je verliest.

 

 

Meer informatie over TRAININGSCENTRUM VLISSINGEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!