Transport en logistiek kan met TALIS alle kanten uit

  • Logistiek & Vervoer

Geen bedrijf is hetzelfde. Ook niet in de wereld van transport en logistiek. Automatiseringsleverancier TANS uit Eindhoven springt daar naadloos op in, met TALIS.

Transport en logistiek kan met TALIS alle kanten uit

De transportsoftware biedt als standaard pakket automatiseringsoplossingen voor onder meer TMS, WMS en CRM. Veelzijdig en geschikt voor veel logistieke organisatie, vertelt directeur René Knapen.

Transport omvat in Nederland zo’n 12.000 bedrijven. Verdeeld over meerdere segmenten, met vaak elk een eigen vereniging. Die onderverdeling is er niet voor niets: elk segment kent zijn eigen processen en vergunningen. En daarmee ook zijn ‘eigen aardigheden’, zoals René Knapen het omschrijft. “Gooi je al die segmenten op één hoop, dan lopen zaken door elkaar.”

Specifieke transportsoftware

Knapen is directeur van automatiseringsleverancier TANS uit Eindhoven. Het bedrijf levert met TALIS specifieke TMS, WMS en CRM automatiseringsoplossingen voor de transport en logistiek. En dat met de verdeling in segmenten in het achterhoofd. “De uiteenlopende processen vragen elk om specifieke transportsoftware”, vertelt Knapen. “Denk bijvoorbeeld aan een traceringssysteem voor het vervoer van mest. Of aan de HACCP voorwaarden voor de foodindustrie. Transportsoftware moet daar naadloos bij aansluiten.”

TALIS als standaard pakket

Nu zou TANS voor de klant telkens een nieuw softwarepakket kunnen maken, al pakt de automatiseringsleverancier uit Eindhoven het liever anders aan. “We bieden met TALIS een standaard pakket”, met voor elke segment een eigen inrichting,vertelt Knapen. “De transportsoftware heeft meerdere onderdelen, waarbij de gebruiker zelf kiest welke hij gebruikt. Bedient een klant meerdere sectoren, dan hoeft hij toch maar één pakket af te nemen.”

Het is dus geen maatwerk, wat TANS met de eigen transportsoftware levert. Knapen: “Maatwerk veronderstelt de inzet door programmeurs. Daar is bij onze transportsoftware geen sprake van. Wel krijgt de klant te maken met consultants, die helpen bij de implementatie van onze automatiseringsoplossingen.”

Kennis binnen deelmarktbijeenkomsten

TANS kent een eigen gebruikersvereniging, waarmee het twee keer per jaar deelmarktbijeenkomsten verzorgt. De automatiseringsleverancier doet dat o.a. voor Exceptioneel vervoer, Distributie & Groupage en Fourage. Heel specifiek dus, om zo TALIS als transportsoftware nóg beter te laten aansluiten bij de wensen van de gebruiker. Toch is dat nog niet alles, stelt Knapen. “Onze deelmarktbijeenkomsten dienen vooral voor kennisdeling. Klanten hebben tijdens de bijeenkomsten alle gelegenheid om ervaringen en adviezen rondom TALIS en algemene onderwerpen uit te wisselen.”

Transportsoftware in meerdere talen

Wie gebruik maakt van TALIS, ervaart al snel hoe veelzijdig de transportsoftware is. Zo zorgt het TALIS Community vrachtuitwisselingssysteem ervoor dat gebruikers gegevens niet over hoeven te typen. Ook koppelt TALIS heel eenvoudig met de digitale vrachtbrief Transfollow. En heeft u vestigingen in het buitenland? Dan kunt u binnen de transportsoftware gebruikmaken van meerdere talen, vertelt Knapen. “Onze software is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans en binnenkort ook in het Pools.”

Automatiseringsleverancier breidt uit

De uitbreiding van het talenpakket typeert de huidige ontwikkelingen binnen TANS. De automatiseringsleverancier verbreedt het eigen dienstenaanbod en ondersteunt met TALIS vrijwel het hele veld van transport en logistiek. Het bedrijf gaat het gesprek met de sector dan ook graag aan. Zo ook met eigen vervoerders, die TANS de afgelopen tijd steeds vaker vroegen of de software ook geschikt is voor hun segment. Naar verwachting is dat begin volgend jaar het geval. Knapen: “We breiden onze diensten uit. Met resultaat, gezien onze groei.”

Meer informatie over TANS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!