home » interviews » Bouw »

‘Unieke tuin door hergebruik bestrating Reijnders’

  • Bouw

“Als je kiest voor gebruikte bestratingsmaterialen wordt je tuin uniek. Gebruikte materialen hebben een eigen uitstraling en een verhaal.”

‘Unieke tuin door hergebruik bestrating Reijnders’

Aan het woord is Tom Reijnders van handels- en transportbedrijf Reijnders BV. Het bedrijft handelt in kolen en in nieuwe en gebruikte bestratingsmaterialen. Reijnders gelooft heilig in het hergebruiken van bestrating. “Het bijzondere is dat er maar één partij van is. Als je bestrating bij een groothandel koopt, liggen dezelfde tegels misschien bij de buren. Bij hergebruik is dat nooit het geval. We kopen de bestrating op bij gemeente en aannemers wanneer zij de inrichting van binnensteden veranderen. Vervolgens kunnen wij meedenken welke bestrating het beste past in de tuin van onze klanten. We leveren de stenen op pallets met alleen hele stenen , op het gewenste moment bij de klant , dus zonder breukstenen”

Kolenhandel

Naast bestrating zit Reijnders ook in de kolenhandel. “Dat is onze hoofdmoot. We leveren diverse soorten kolen voor de industrie en doen daarvoor de inkoop, verkoop en het verpakken. De manier waarop sluit altijd aan op de wensen van de klant.”

Vies worden

Reijnders werkt al 22 jaar in de branche en nam samen met zn broer Gert-jan het bedrijf over van zijn vader die de onderneming in 1964 startte. “Door de scheiding van mijn ouders ben ik niet opgegroeid ‘in de kolen en bestrating’. Toen ik 22 jaar was, ging ik bij mijn vader werken en rolde zo in het bedrijf. De cultuur hier is ‘hard werken en zijn niet bang om vies te worden’. Daarbij letten we goed op de kleintjes en zetten we de klant centraal. Bij ons zijn klanten geen nummertje maar staat een goede service voorop.”

Eigen wagens en chauffeurs

Reijnders BV heeft eigen wagens en chauffeurs. “Onze chauffeurs leren we goed en zuinig rijden – schade en brandstof kosten een hoop geld- en ze zijn bedreven in het verlenen van een goede service. Zij zijn het visitekaartje van ons bedrijf, daarom vinden wij het belangrijk om onze eigen chauffeurs in dienst te hebben. Als klanten vragen hebben, weten onze chauffeurs waar ze het over hebben. We vervoeren onze eigen handel, maar doen dat ook voor andere bedrijven.”

Wens van klant

Heeft Reijnders ambities voor de toekomst? “Ik ben meer een behoudende ondernemer dan één die continu risico’s neemt. Ik wil in de toekomst vooral op deze voet verder gaan: de klant naar wens bedienen en ons bedrijf, auto’s en de opslag netjes houden. En natuurlijk wil ik onze omzet en afzet vergroten.” Hoe hij dat wil doen? Door de websites te updaten, meer bekendheid te creeren, en steeds specifieker onze diensten te verlenen aan onze klanten.

Meer informatie over REIJNDERS B.V., HANDELS- EN TRANSPORTBEDRIJF :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!