“Van Brabant naar Berlijn en weer naar Boxtel: alles kan”

  • Toerisme & Recreatie

Een organisatie die verbindt. Die middenin de samenleving staat. Dat is waar VVV Noordoost-Brabant voor staat. Het is een kwestie van een brede blik.Van alle aandacht voor goed gastheerschap, vertelt directeur Rein de Laat. “Een weekend duurt bij ons zeven dagen.”

“Van Brabant naar Berlijn en weer naar Boxtel: alles kan”

Het verwezenlijken van ambities lukt alleen als je er ook daadwerkelijk naar handelt. De blik enkel en alleen op de eigen regio? Geen sprake van, stelt Rein de Laat. “Samenwerken is de sleutel. Op provinciaal niveau, maar ook regionaal en gemeentelijk. Breng die niveaus samen, en je zet jezelf écht op de kaart.”

Digitaal

De Laat begon in het bedrijfsleven en maakte daarna de overstap naar de vrijetijdssector. Hij had er al meerdere interim functies opzitten, toen hij in 2006 directeur werd van VVV Noordoost-Brabant. Laat hem over de organisatie aan het woord, en het enthousiasme klinkt voortdurend door. Bij VVV Noordoost-Brabant weten ze volgens de directeur wat er speelt. “Kijk alleen al naar onze projecten. We lopen voorop op digitaal gebied en ondersteunen onze activiteiten met allerlei apps.”

Brownies & Downies

En wat te denken van het VVV café in ’s-Hertogenbosch, merkt De Laat op. Het café heet sinds kort Brownies & Downies aan de Markt en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek in de bediening. “Ik geef toe, dat project onderscheidt zich niet met de laatste technologie. Maar het laat wél heel goed zien welke rol we als VVV Noordoost-Brabant willen innemen.”

Verbinden en samenwerken

Die rol, dat is er een van verbinden. Van samenwerken, van een breed vizier. Vooral ook omdat die verbindende rol de vrijetijdssector prima past, vertelt De Laat. Zeker in die van Brabant, waar hij nog meer functies bekleedt. Zo is De Laat onder meer bestuursvoorzitter van zowel VVV Brabant als Convention Bureau Brabant. Waar het hem telkens om gaat, is dat de provincie aantrekkelijker wordt. Dat de Brabantse gemeenten zich nóg meer profileren, dat de regio‘s zich nóg beter presenteren.

Elkaar versterken

Er is veel mogelijk, meent De Laat, al is het vooral een kwestie van elkaar opzoeken. Van elkaar versterken en simpelweg durven. “We hebben binnen Brabant de ambitie hoog liggen, met onder meer een toename van de werkgelegenheid van duizenden banen richting 2020. Maar voor zo’n ambitie mogen de hakken best wat meer in het zand. Binnen de provincie, maar ook met de blik op daarbuiten. Van Brabant naar Berlijn en weer terug Boxtel: alles kan, met de juiste verbindingen.”

Vele vrijwilligers

Ook voor Noordoost-Brabant liggen er nog kansenRein de Laat genoeg, al weten veel bezoekers al wel wat er te beleven valt. In de stad ’s-Hertogenbosch, bijvoorbeeld. Maar ook in de omliggende gebieden Het Groene Woud, De Maashorst en het Land van Cuijk. Samen zetten ze Noordoost-Brabant op de kaart. En dat alles dankzij de inzet van vele vrijwilligers, benadrukt De Laat. “VVV Noordoost-Brabant kent een gezonde continuïteit, die valt of staat met de inzet van onze medewerkers. Onze vrijwilligers zijn trots op hun regio en dat stralen ze uit.”

Gastheerschap met een 10+

Wat al die vrijwilligers bindt, is gastheerschap met een 10+. “We willen onze gasten simpelweg gelukkiger maken”, vertelt De Laat. “Dus telt een weekend bij ons zeven dagen. Mensen met mooie evenementen uit hun dagelijkse omgeving halen, nieuwe bewegingen op gang brengen: VVV Noordoost-Brabant maakt er dagelijks werk van.”

Bij zijn aantreden in 2006 merkte De Laat dat het binnen VVV Noordoost-Brabant wel wat commerciëler mocht. “En dat uiteraard zonder ons maatschappelijke doel uit het oog te verliezen. Het is een lastige balans, al denk ik dat we die inmiddels prima weten te vinden. Zie ons als een hybride organisatie. Als een partner die activeert en inspireert, tussen alle werelden in. Die verbindende rol vervullen we graag; nu én in de toekomst.”

Meer informatie over VVV Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!