Van den Dungen Autoverhuur, zo geregeld!

  • Automotive

Al meer dan 60 jaar verhuurt Van den Dungen Autoverhuur personenauto’s, bestelwagens en personenbussen aan zowel de zakelijke markt als consumenten. Het wagenpark is gevarieerd, betrouwbaar en representatief.

Van den Dungen Autoverhuur, zo geregeld!

Wat is de core business van Van den Dungen Autoverhuur?

Met Van den Dungen Autoverhuur richten we ons op het verhuren van personenauto's, personenbussen en bestelwagens aan met name zakelijke klanten en particulieren. Het zoeken naar meer duurzame mobiliteitsoplossingen is hierbij een belangrijk kernpunt.

Hoe is Van den Dungen Autoverhuur ontstaan?

Het is een familiebedrijf, ruim 50 jaar geleden opgericht door opa Bertus van den Dungen.  Met een tiental VW Kevers en VW busjes, speelde hij al  in op de mobiliteitsbehoefte van die jaren.

Wat maakt Van den Dungen Autoverhuur uniek?

Door de korte lijnen binnen onze organisatie zijn we in staat om het reserveren van huurauto’s eenvoudig te houden, snel auto's in te zetten en een klantgerichte houding waar te maken. Op specifieke wensen en voorkeuren kan eenvoudig ingespeeld worden, bij particulieren maar zeker ook bij zakelijke klanten, waardoor een hoog servicegehalte kan worden bereikt.  Daarnaast zal het duurzame karakter van ons wagenpark in de komende jaren steeds vaker een belangrijk onderscheidend punt zijn. Wij zijn, als eerste  bedrijf in Nederland, al in 2005 begonnen met het inzetten van hybride huurauto’s. Inmiddels is “groen” een verkoopargument geworden voor vele bedrijven. Toch willen we ons hierin blijven onderscheiden, niet alleen als verkoopargument, maar vooral uit de overtuiging dat er daadwerkelijk stappen moeten worden genomen in de mobiliteitsbranche om bij te dragen aan een leefbare wereld voor de komende generaties.

Economische thema's in de regio Noordoost-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek, recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is Van den Dungen Autoverhuur met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Als autoverhuurbedrijf zijn we verbonden met logistiek,  we verhuren auto’s, maar proberen hier wel op een innovatieve wijze mee om te gaan.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

Op langere termijn zullen  fossiele brandstoffen steeds schaarser worden. Dit zal grote veranderingen met zich meebrengen op het gebied van  mobiliteit en autoverhuur. Een  gegeven is dat mensen altijd van A naar B zullen willen blijven gaan.  Autohuur zal voor de zakelijke markt altijd interessant blijven; in tijden van hoog conjunctuur kan daarmee eenvoudig extra capaciteit worden verkregen, bij laag conjunctuur biedt het vervoer zonder investering of verplichtingen.  Voor ons bedrijf de uitdaging om, gezien de ontwikkelingen op gebied van wetgeving en milieu,  de vervoersbehoefte van bedrijven met tijdelijke en  flexibele mobiliteitsoplossingen in te vullen.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Continuïteit van het bedrijf waarborgen,  op termijn een groei van het wagenpark realiseren van 10% waarvan een zo groot mogelijk aantal elektrisch, op aardgas of datgene wat gezien de stand van de techniek de meest duurzame oplossing is.

Directeur aan het woord - Petra van den Dungen

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Ik ben een rustig mens met een flinke dosis doorzettingsvermogen en een grote mate van zelfstandigheid. Verder ben ik flexibel, betrouwbaar en stressbestendig. Ik heb een realistische instelling en, door jarenlange ervaring, veel vakkennis. Ook  dragen mijn organisatievermogen en zelfdiscipline bij aan het succes van mijn bedrijf.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Ik herken mezelf het meest in participerend leiderschap.  Ik betrek mijn medewerkers in grote mate bij beslissingen. Dit stimuleert het creatief denken over alternatieven en bevordert zowel het welzijn van de medewerker als de kwaliteit van onze dienstverlening.

Wat voor auto rijdt u?

Ik zit bij voorkeur op mijn  fiets, maar als het heel hard regent dan rijd ik in een Honda Civic Hybrid.

Waar spaart u voor?

Een lange rondreis met ons gezin door Scandinavië .

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

Op het moment is hardlopen mijn grootste passie, nooit gedacht dat ik zo positief verslaafd aan een sport zou raken.  De marathon van New York staat bovenaan mijn verlanglijstje.

Wat is uw lijfspreuk?

People, Planet, Respect. Met name het laatste mis ik nogal eens in onze huidige maatschappij.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Vervang de derde P (profit) voor Respect, het leidt tot andere inzichten.

Meer informatie over DUNGEN AUTOVERHUUR, VAN DEN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!