Van der Linden: al 75 jaar gespecialiseerd in transport

  • Logistiek & Vervoer

In driekwart eeuw groeide het bedrijf van de familie Van der Linden uit van een scheepvaartbedrijf tot een breed georiënteerde vervoerder. Dit jaar staat het familiebedrijf uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan, vertelt directeur Sander van der Linden. “Vanuit Waalwijk kunnen we in principe de hele wereld bedienen.”

Van der Linden: al 75 jaar gespecialiseerd in transport

Van links naar rechts: John, Sander en Nicola van der Linden

De wortels van de Van der Linden Groep liggen in de regio rond Boskoop en Vlaardingen, in Zuid-Holland. Daar begon de grootvader van Sander van der Linden in 1941 een bodedienst als aanvulling op het scheepvaartbedrijf. Deze bodedienst legde zich vooral toe op het vervoer van bloemen en planten. In de jaren zestig begon het scheepvaartbedrijf te werken voor de metaalindustrie in Drunen, die op dat moment floreerde. Grondstoffen werden verscheept naar Waalwijk, waarna ze over de weg naar Drunen moesten worden vervoerd.

Groupage Duitsland en dedicated transportoplossingen

Het bedrijf was nu gespecialiseerd in vervoer over water én weg, vertelt Sander van der Linden. “Omdat onze activiteiten in de regio Waalwijk-Drunen snel toenamen, besloot mijn grootvader het bedrijf te verhuizen naar Waalwijk. Al snel breidde ons takenpakket zich verder uit: we vervoerden niet alleen maar grondstoffen, maar begonnen ook met het distribueren van eindproducten van de staalfabrieken naar klanten in Nederland en België. Mijn vader had het bedrijf inmiddels overgenomen, en in de jaren negentig gingen we ook op Duitsland rijden. Anno 2016 zijn we gespecialiseerd in groupagevervoer binnen de Benelux en Duitsland, alsmede het meedenken met onze klanten in dedicated transportoplossingen. Dat doen we op dit moment met zo’n zestig voertuigen.”

Zeecontainers

Van der Linden draaide goed, en in 2000 was het tijd voor een volgende grote stap in de bedrijfsgeschiedenis: het bedrijf begon met de exploitatie van een containerterminal, het Regionaal Overslagcentrum (ROC) Waalwijk. “We kunnen de complete import- en exportstroom van zeecontainers via de havens van Rotterdam en Antwerpen verzorgen, inclusief het voor- en natransport. Door de combinatie van transportbedrijf en containerterminal kunnen we in principe de hele wereld bedienen.”

Meubeldistributie

In recente jaren nam het bedrijf enkele failliete transportbedrijven in Waalwijk over, vervolgt Van der Linden. “Daardoor hebben we ons sinds 2013 ook kunnen toeleggen op een specifieke tak van sport, namelijk de warehousing en distributie van meubels. Die activiteit is inmiddels geconcentreerd in een derde onderneming binnen de Van der Linden Groep: Furniture Logistics Waalwijk, oftewel FLOW. Inmiddels vervoeren we dagelijks meubels binnen de Benelux, naar Duitsland en Zwitserland. Opnieuw een fraaie uitbreiding van ons dienstenpakket.”

Trouwe medewerkers 

Zo beschikt de Van der Linden Groep, 75 jaar na de oprichting, over een behoorlijk breed en divers palet aan diensten. Zit er nog meer in het vat? “We willen vooral onze bestaande dienstverlening verstevigen en werk blijven maken van een constante hoge kwaliteit, elke dag weer. Daarbij scheelt het dat we hele trouwe medewerkers hebben, lange dienstverbanden zijn zeker geen uitzondering. Als we een nieuwe chauffeur zoeken, hebben we die via ons eigen netwerk doorgaans zo gevonden. Erg prettig.”

Vertrouwen

Samen met de medewerkers zette het bedrijf zijn 75e verjaardag al in gang tijdens de PV-dag in het voorjaar. “Dit najaar vieren we ons jubileum ook met klanten en relaties. Toch bijzonder om te kunnen terugblikken op zo’n lange periode van driekwart eeuw. Tegelijkertijd blijven we ook vooruit kijken. Gezien de kwaliteit van onze medewerkers, in combinatie met de aantrekkende economie, heb ik alle vertrouwen in de toekomst.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over LINDEN GROEP, VAN DER :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!