home » interviews » Bouw »

Van Erve Installatiebedrijf beheerst de oude én nieuwe technieken

  • Bouw

Vakmanschap. Echt vakmanschap. Kom daar nog maar eens om in de installatiebranche, stelt Jos Hoefnagels. De directeur van Van Erve Installatiebedrijf uit Tilburg kent de vaart van de ontwikkelingen binnen zijn werkveld maar al te goed.

Van Erve Installatiebedrijf beheerst de oude én nieuwe technieken

Juist daarom hecht hij aan het verbreden en verdiepen van vaardigheden. “Kennis is en blijft het sleutelwoord.”

Kennis bijspijkeren. Vaardigheden verbreden. Het is in de installatiebranche niet minder dan noodzakelijk, stelt Jos Hoefnagels. Als directeur van Van Erve Installatiebedrijf uit Tilburg kent hij de kracht van vakmanschap. Hij weet: de installateur die van alle markten thuis is, dát is de specialist van de toekomst. Toch is dat volgens Hoefnagels makkelijker gezegd dan gedaan.

“Het aantal opleidingen neemt toe, ons vakgebied verbreedt zich met de dag. En dat in een snel tempo. Zie je dan met al die veranderingen nog maar eens te onderscheiden. Toch is en blijft kennis het sleutelwoord. We hebben niet voor niets twee keer per jaar een interne cursus. Onze medewerkers leren tijdens zo’n dag meer van elkaars specialismen, pakken zaken van elkaar op. Zo versterken we elkaar en houden we onze vaardigheden samen op peil.”

Wensen vertalen in vakwerk

Bovendien draagt zo’n interne cursus volop bij aan het teamgevoel, stelt Hoefnagels. Zijn 18 medewerkers vormen samen een homogeen team. “We zitten goed op één lijn. En hebben samen alles in huis, van service tot nazorg.” Daarbij vormt vakmanschap telkens de rode draad, vertelt Hoefnagels. “De wensen van klanten vertalen zoals ze dat in gedachten hadden; we weten ons ermee te onderscheiden.”

Hoe dat uitpakt, blijkt uit de projecten die Van Erve Installatiebedrijf de afgelopen tijd realiseerde. Het bedrijf plaatste zonnepanelen bij de milieustraat in Tilburg. Saneerde daken in de binnenstad van Tilburg en voorzag ook die daarna van PV-panelen. Ook legde Van Erve Installatiebedrijf specifieke hogedrukleidingen aan in een fabriek. En dat naast zink- en restauratiewerkzaamheden.

Iets doen wat een ander niet kan

Kennis, vakmanschap: Hoefnagels legt er dagelijks de focus op. Dat moet ook wel, in een tijd waarin mensen online eenvoudig kunnen nazoeken wat de kosten van materialen zijn. En net zo eenvoudig kunnen nagaan wat een installateur gemiddeld per uur rekent. “Met die transparantie is niets mis”, vertelt Hoefnagels. “Het benadrukt alleen maar de noodzaak dat jij er als installateur voor moet zorgen dat je iets kunt wat een ander niet kan.”

Hoefnagels en zijn medewerkers hechten sterk aan hun ambacht. Toch hebben ze ook oog voor de modernste technieken. Hoefnagels: “We staan met beide voeten in de geschiedenis en hebben het hoofd in de toekomst. Dat tracé wordt met de snelle ontwikkelingen steeds langer, maar is juist daarom zo prikkelend. Ons eigen vakgebied daagt ons dagelijks uit.”

Meer informatie over ERVE INSTALLATIEBEDRIJF, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!