home » interviews » Bouw »

Van Luna Glass Tinting mag de zon altijd schijnen

  • Bouw

Bij Luna Glass Tinting verheffen ze het buiten houden van zonnewarmte in auto´s en gebouwen tot kunst. Het bedrijf past de zon- en warmtewerende glasfolies vooral toe in de automotive branche en utiliteitsbouw. Directeur Paul Machielsen voorziet deze zomer weer een grote drukte en geeft aan dat klanten er verstandig aan doen tijdig maatregelen te nemen. Anders wordt het weer een hele lange zomer zweten…

Van Luna Glass Tinting  mag de zon altijd schijnen

Machielsen constateerde afgelopen zomer dat veel klanten te laat waren met hun aanvraag: “Die ondernamen bijvoorbeeld pas actie op het moment dat het binnen hun bedrijf niet meer werkbaar was omdat het in sommige ruimtes gewoon veel te warm werd. In sommige gevallen werd zelfs de Arbo-dienst ingeschakeld omdat personeelsleden gewoon flauw vielen van de hitte. Het was natuurlijk een hele hete zomer, maar we hebben veel klanten daardoor helaas niet kunnen helpen. Als er pas in augustus iets aangevraagd wordt, kunnen wij op dat moment niets meer voor die klant betekenen. Want wij zitten dan tot het einde van het jaar al vol. Daarom is het dus verstandig om tijdig over dit vraagstuk na te denken en contact met ons op te nemen.”

Terugverdientijd

De eerste klachten worden echter vaak genegeerd, maar op enig moment beseffen de meeste bedrijven wel dat ze iets moeten gaan doen. Machielsen daarover: “Een bedrijf dat het verstandig aanpakt, kijkt meteen wat zonwerende folie ze gaat opleveren. Want dan hoeft bijvoorbeeld jouw airco ook niet zo hard te draaien. Daar kun je dus geld mee besparen. De terugverdientijd is vier tot vijf jaar, terwijl folies voor de buitenzijde tot wel twaalf jaar mee gaan. Onze medewerkers geven altijd een advies op maat inclusief rendementsberekening. En het belangrijkste is natuurlijk dat je personeel in een werkbare omgeving uit de voeten kan en het bedrijfsproces niet verstoord wordt. De zomers worden steeds langer en warmer. Veel bedrijven moeten zich daar echt nog bewust van worden.”

Stralingswarmte

Een airco is ook niet altijd dé oplossing volgens Machielsen. “Met een airco kun je geen stralingswarmte tegenhouden. Als je direct achter glas zit en de zon schijnt op je, dan heb je die temperatuur gewoon op je. Wij hebben scholen als klant waar ze op een gegeven moment niet eens meer les konden geven door de hoge binnentemperatuur.”

Nanotechnologie

Luna Glass Tinting heeft talloze oplossingen en verschillende soorten folie. Nieuw is de folie op basis van nanotechnologie. Machielsen licht toe: “Nadeel van reguliere folie waarin metaaldeeltjes zijn verwerkt is dat er een gloed in komt te zitten die een spiegeling oplevert die sommige klanten niet zo mooi vinden. Bovendien willen zij het ook niet te donker hebben in een bepaalde ruimte. Daarom is er nu deze lichte folie die warmte weert en die je bijna niet ziet aan de buitenkant: de Sentinel SX 80 van het topmerk Solar Gard. Die wordt al veelvuldig toegepast, bijvoorbeeld in tankstations, autoshowrooms en kledingzaken waar je nog naar binnen moet kunnen kijken en kleding en auto’s bijvoorbeeld niet mogen verkleuren door de uv-straling.”

DX-serie

Binnenkort komt er ook een zeer mooie nieuwe lijn uit met een hoge warmte wering. De folie heeft een lichte chique zwarte uitstraling met een chromen gloed. Machielsen is enthousiast: “Dit is een folie die garant staat voor een neutraal aanzicht van buitenaf. De Sentinel DX-serie komt uit in vier verschillende lichtdoorlatingsgradaties van 5, 20, 30 en 50 procent. De DX serie is vooral gemaakt voor de nieuwere glas types. En zo blijven we doorontwikkelen. Wij stellen alles in het werk om het hoofd koel te houden.”    

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over LUNA GLASS TINTING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!