Verborgen schatten Hotel Riche ideaal voor bedrijfsfeesten

  • Toerisme & Recreatie

Hotel Riche is een van de mooiste gebouwen in het centrum van Boxmeer. De fraaie serre en het sfeervolle restaurant ademen grandeur uit. Het hotel heeft nog twee, min of meer verborgen schatten: de foyer en de feestzaal, die uitermate geschikt zijn voor bedrijfsfeesten.

Verborgen schatten Hotel Riche ideaal voor bedrijfsfeesten

Hotel Riche binnenstappen is de buitenwereld buitensluiten. Alsof je in een andere wereld terechtkomt. Zo verrassen de foyer en de feestzaal de gasten met hun ruimtelijkheid: heel veel vierkante meters, hoge plafonds. Dat maakt het geheel niet onpersoonlijk, integendeel. De prachtige aankleding – fraaie kroonluchters, grote spiegels, een houten vloer, bars die uit vervlogen tijden lijken te stammen – geeft je een gevoel van behaaglijkheid, thuiskomen, een Bourgondisch leven. “Als mijn klanten er voor de eerste keer kennis mee maken, verwachten ze niet dat Hotel Riche deze rijkdom in huis heeft”, zegt directeur Sven Janssen.

Door hun omvang en hun aankleding zijn de foyer en de feestzaal bij uitstek geschikt voor bedrijfsfeesten. Hotel Riche biedt meer faciliteiten, zegt Sven. “We hebben een groot parkeerterrein. En beide zalen zijn uitgerust met alle mogelijke technische snufjes, zoals een beamer, schermen, audio.” Daarnaast hebben ze een podium, ideaal voor speeches, dus ideaal voor congressen.

Viergangendiner voor 200 gasten

Twee aparte ruimtes bieden ook de mogelijkheid om een avond in twee delen op te splitsen, zegt Sven. “Je kunt in de foyer beginnen met een diner om daarna in de tweede zaal met een diskjockey of een band er later een gezellig feest van te maken.” Eventueel kunnen beide zalen tegelijkertijd worden gebruikt. “We kunnen voor tweehonderd gasten een viergangendiner verzorgen.”

Een geslaagd bedrijfsfeest staat of valt met het diner. Daar besteedt Hotel Riche uitermate veel aandacht aan. “We bepalen samen met de klant het menu, onder vier ogen. Je kunt het namelijk maar één keer goed doen. We zullen daarom nooit op medewerkers beknibbelen. Integendeel, we zetten altijd twee extra medewerkers in, dan zijn we ervan verzekerd dat het ideale plaatje van een feestavond werkelijkheid wordt. We gaan altijd voor het perfecte gevoel.”

Tegelijk aan tafel

Bijzonder is de manier waarop de gasten tijdens het diner worden bediend. “We hebben tafels waar tien mensen aan kunnen zitten. Aan tafel moet iedereen op hetzelfde moment kunnen gaan eten. Daarom hebben we het uitserveren zó goed uitgekristalliseerd dat we in een mum van tijd een lege tafel omtoveren tot een dinertafel.” En over de kwaliteit van het diner: “Dat is puur genieten, zoals het hoort. Onze vier koks doen het niet voor minder.”

Hotel Riche draagt de tijd waarin het is gebouwd – in 1928 – nog altijd met zich mee. Dat doen ook de foyer en de feestzaal, al zijn die er veel later aan toegevoegd. Wat dat gevoel is, dat kun je op foto’s of op internet niet meegeven, vindt Sven. “Je moet het echt ervaren. Zien, dan geloof je dat een bedrijfsfeest bij ons in vertrouwde handen is.”

Auteur: Kees Klijn

Meer informatie over RICHE B.V., HOTEL :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!