Verrassende oplossingen door open en flexibele samenwerking

  • Logistiek & Vervoer

Vanuit zijn werkkamer aan de Ketelaarskampweg in ’s-Hertogenbosch kijkt vicepresident Mark van Dijk uit over de nieuwbouw aan de overkant van de weg. Daar verrijst in rap tempo een 55.000 m² warehouse waar zijn bedrijf, Miles Promocean, eind van dit jaar een nieuw onderkomen in zal vinden. Via hun huidige verhuurder Spierings Vastgoed zal Miles Promocean in dit gloednieuwe distributiecentrum zo’n 15.000 m² in gebruik gaan nemen.

Verrassende oplossingen door open en flexibele samenwerking

Foto: Mark van Dijk, vicepresident Miles Promocean

“Een verhuizing is hard nodig, want we zitten hier werkelijk mudje vol”, verzucht Mark van Dijk. Miles Promocean verzorgt een fulfilment operatie voor A-merken, die willen borgen dat hun merkuitstraling en de kwaliteit daarvan wereldwijd uniform is. Om het eenvoudiger te zeggen: zij verzorgen alle promotie- en ondersteunende materialen voor A-merken over de hele wereld. Van het allereerste ontwerp tot het afleveren van de producten bij de werkmaatschappijen of distributeurs van de klant, waar ook ter wereld. 

Complexe logistieke legpuzzel

De producten worden op veel verschillende plekken op de wereld gefabriceerd en, afhankelijk van de eindbestemming, geconsolideerd in de twee global warehouses: de een in Zuid-China, de ander in ’s-Hertogenbosch. Door de groei van de productenrange en de toename van nieuwe klanten kampt Miles Promocean op de Bossche locatie al jaren met ruimtegebrek.

Artist Impression SmartHUB

Openheid en out of the box denken

“We hebben gelukkig een heel goede band met onze verhuurder, Spierings Vastgoed,” vertelt Van Dijk. “Openheid en flexibiliteit kenmerken onze samenwerking. Dat maakt het gemakkelijk om open het gesprek aan te gaan over dit soort zaken. Zo is het ons samen gelukt, op basis van een gezond business plan, het lopende huurcontract om te buigen naar de nieuwbouw locatie.”

Niet weggooien wat is opgebouwd

Mark benadrukt dat het voor hem belangrijk was om in de regio ‘s-Hertogenbosch te blijven. “Het merendeel van onze ruim 50 medewerkers woont in deze regio. Er is zoveel kennis en ervaring in dit team, dat wil je niet verliezen door te gaan verhuizen naar een heel andere regio. Maar ook de fijne samenwerking met partners als Spierings is voor ons heel belangrijk. We hebben dat samen in 15 jaar opgebouwd, er is wederzijds vertrouwen. Als wij op logistiek vlak tegen zaken aanlopen, dan is Spierings Smart Logistics altijd de eerste partij die we benaderen voor hulp. Als het maar even binnen hun mogelijkheden ligt, zullen zij alles doen om ons te ontlasten. Dat soort zaken moet je waarderen en mee laten wegen. Dat heb je ergens anders niet zomaar weer allemaal opgebouwd.”

Warehouse Spierings Smart Logistics

De ontdekking van ’s-Hertogenbosch

Van Dijk hoort ook steeds vaker in de markt dat men ’s-Hertogenbosch steeds meer gaat waarderen en ontdekken als logistieke vestigingsplek. “De ontsluiting via de weg is hier goed en we hebben het voordeel van de nabijheid van de container terminal. Zowel onze inkomende goederenstroom, uit Europa en het Verre Oosten, als onze uitgaande stroom naar klanten in Noord- en Zuid Amerika gaat zoveel mogelijk met de barge van en naar de zeehavens. Daarmee zetten we belangrijke duurzame stappen in de supply chain.”

Zin in!

In het najaar van 2020 vindt de sleuteloverdracht plaats. “We kijken er hier allemaal erg naar uit om in een mooie, nieuwe werkomgeving en een warehouse met voldoende palletplaatsen straks verder te groeien met ons bedrijf. Omringd door partners waar we optimaal mee samenwerken!”

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over SPIERINGS SMART LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!