Vestigingsdirecteur Flynth Eindhoven: “Wij kunnen echt met onze klanten praten”

  • Financieel & Juridisch

Robert de Wildt is vestigingsdirecteur van Flynth Eindhoven en vertelt over de unieke positie van Flynth als adviseurs- en accountancyorganisatie in Nederland.

Vestigingsdirecteur Flynth Eindhoven: “Wij kunnen echt met onze klanten praten”

Flynth ondersteunt al ruim negentig jaar ondernemers met branchespecifiek advies en accountants met kennis van zaken. Bijzonder aan Flynth is dat adviseurs en accountants zowel breed hun diensten verlenen aan het MKB, maar ook sectorgericht werken.

Branchespecifiek

Flynth ondersteunt ondernemers uit een specifieke branche in de regio waar de sector het meest vertegenwoordigd is. “Flynth Venlo bedient onder andere de agrarische sector, omdat in die regio veel kassen en land- en tuinbouwbedrijven te vinden zijn. Denk aan Urk, waar wij juist de sector visserij goed kennen. Flynth Eindhoven, hoe bijzonder het ook klinkt, bedient zo goed als heel de bakkerssector van Zuid-Nederland!  Onze branchekennis is het onderscheidend vermogen van Flynth. Wij kunnen echt met de ondernemer praten. Bij een bakker weten we dat zijn stroomverbruik bijvoorbeeld een belangrijke kostenpost is. Wij besteden daar extra aandacht aan.

We organiseren ook veel om de ontwikkelingen in een specifieke sector bij te houden. Zo is er op 16 november in Maarssen de landelijke Ondernemersdag van de Bakkerij. Wij benaderen onze klanten actief. Maar dat doen wij niet alleen binnen een specifieke sector, ook op thema.”

Brede dienstverlening MKB

De accountants en adviseurs van Flynth Eindhoven zijn naast branchespecialisten ook individueel gespecialiseerd in een thema waar iedere MKB’er mee te maken heeft. “Naast de standaard vraagstukken die op het pad van de ondernemer komen, kunnen wij ook faciliteren op het gebied van bedrijfsoverdracht op familieleden, crowdfunding  en informal investors, het openen van een tweede vestiging, plotsteling harde groei, of juist mindere tijden. En waar wij zien dat specialisten nodig zijn, zetten wij die in. Met de huidige ontwikkelingen op gebied van personeel en Werk en Zekerheid hebben wij speciaal een arbeidsjurist in dienst genomen, die helpt bij vragen over ontslagen, fraude, verzuim en aanname van personeel. Zo heeft Flynth alles in huis om haar klanten optimaal te ondersteunen.”

Over Robert de Wildt
Sinds februari 2015 ben ik vestigingsdirecteur van Flynth Eindhoven, maar ik heb geen achtergrond in de accountancy. Ik kom uit het bankwezen en dat biedt zo zijn voordelen, zeker als je naar de toekomst kijkt. Ik ben breed financieel onderbouwd en breed opgeleid. Ik kan mijn klanten ook adviseren over personeel, subsidies, investeringen en bijvoorbeeld een testament.

Ondernemen van nu

Een thematische aanpak is waar Flynth sterk in is. “Dat hoort ook een beetje bij het ondernemen van nu. Neem bijvoorbeeld een thema als financieren, wat na de bankencrisis een stuk ingewikkelder geworden is. Banken trekken zich makkelijker terug, je moet ze beter overtuigen dan vroeger. Tegenwoordig zijn er talloze platforms en manieren om aan alternatieve financiering te komen, maar de gemiddelde ondernemer kan door de bomen het bos niet meer zien! Daarom hebben wij per provincie speciale financieringsspecialisten die je gemakkelijk wegwijs maken in alternatieve financieringsmogelijkheden. Zo hebben wij een bakkerij in Zeist aan een succesvol crowdfundingsproject geholpen, waarmee hij de toekomst van zijn bedrijf veilig kon stellen.” Robert de Wildt is naast vestigingsdirecteur ook financieringsspecialist en heeft jaren in de bankensector gewerkt. Zijn specialisme op gebied van financieringsmogelijkheden helpt ondernemers door te groeien.

Unieke online tools
FlynthVision: een dashboard voor ondernemers met prognoses, benchmark, begroting en cashflow
KredietCheck: zelfstandig aan de hand van je variabelen een financieringsrapport opstellen. Deze tools zijn uniek binnen accountants en adviseurs en biedt Flynth aan, om in te spelen op de inzichtelijkheid die ondernemers van nu wensen.

Auteur: Marieke Oud

Meer informatie over FLYNTH 'S-HERTOGENBOSCH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!