Vinçotte vertrouwd gezicht in Zeeuws-Vlaanderen

  • Technologie

Vinçotte Nederland is een onafhankelijke keuringsinstantie met verschillende locaties en steunpunten in ons land. Eén van haar locaties is de vestiging in Terneuzen. Vanuit daar verovert Vinçotte langzaam maar zeker ook het Zeeuwse land. We spraken met regiomanager Marijn Wijkhuijs.

Vinçotte vertrouwd gezicht in Zeeuws-Vlaanderen

Certificatie, inspectie, advies en training

AIB Vinçotte Nederland B.V. is een grote onafhankelijke keuringsinstantie die gespecialiseerd is in NDO (niet-destructief onderzoek), drukapparatuur keuringen, keuringen aan hijs- en heftoestellen en elektrotechnische installatiekeuringen. Vinçotte is een duurzame partner die de verwachtingen van haar klanten overtreft. Dit doet Vinçotte met professionele en innovatieve diensten op het gebied van inspectie, certificatie, advies en training.

Gecombineerde diensten voor de beste oplossing

Ook de vestiging in Terneuzen is continu bezig met duurzame en innovatieve oplossingen voor haar klant. Projectmanager Marijn Wijkhuijs roemt de flexibiliteit van zijn organisatie. “We zijn in staat om snel te schakelen.”

Maar ook het meedenken met de klant typeert hem en zijn collega’s. “Wij vragen ons af wat nu de beste oplossing is voor de klant. Soms kan het ook op een andere manier dan gedacht.” Hoewel Vinçotte Terneuzen met name gespecialiseerd is in niet-destructief onderzoek ontzorgt het bedrijf klanten door gecombineerde diensten aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is het totaalpakket dat Vinçotte aanbiedt op het gebied van opslagtanks. Voor dit werk is Vinçotte actief vanuit verschillende disciplines. Hierdoor is Vinçotte in staat om alle benodigde inspectietaken integraal uit te voeren. Deze taken omvatten o.a. visuele inspectie, niet destructief onderzoek, floorscan, scheefstandsmetingen en restlevensduurberekeningen. Door deze combinatie van diensten wordt de klant ontzorgd en is de tank weer snel beschikbaar.

Nauwe relatie met Dow Benelux

Vinçotte Terneuzen vindt haar onderdak bij chemieconcern Dow, dat haar Benelux kantoor in de Zeeuwse stad heeft. Dow Benelux telt 17 fabrieken en ongeveer 1700 medewerkers. Het chemiebedrijf produceert kunststoffen en chemicaliën voor verschillende markten, waaronder: agricultuur, consumentengoederen, energie en de infrastructuur- en transportsector. Dow is tevens een grote klant van Vinçotte. “We verzorgen onder andere niet destructief onderzoek en Inspectie voor DOW en haar contractors”

Veroveren van de Zeeuwse markt

Vanuit de vestiging in Terneuzen is Vinçotte actief bezig het Zeeuwse land voor zich te winnen. En hoewel ieder begin moeilijk is, weten Zeeuwse bedrijven de onafhankelijke keuringsinstantie steeds beter te vinden, ziet Wijkhuijs. De project manager heeft de dagelijkse leiding over het kantoor in Zeeland. Zijn werkzaamheden bestaan uit overleg, planning, het inzetten van mensen en apparatuur, maar ook het opstellen van offertes en het contact met de klanten.

Altijd voor de klant klaarstaan

“Gedreven, innovatief en altijd klaarstaan voor de klant”, zo typeert Wijkhuijs zichzelf. ”Iedereen rolt een beetje in de inspectie wereld. Voor NDO project manager is er niet echt een opleiding. Ik heb HBO Werktuigbouwkunde gedaan dat sluit hier het best bij aan, verklaart hij. Het is de diversiteit van de werkzaamheden die het werk zo leuk maakt voor hem. En de saamhorigheid. Als team samenwerken, als groep dingen oplossen. En dat gebeurt door de afdelingen heen, overkoepelend.”

Referentieprojecten

Vinçotte Terneuzen heeft meerdere grote projecten achter haar naam staan. Projecten die Wijkhuijs en zijn team trots stemmen. Zoals ‘De Stop’ en ATEX inspecties bij kunstmestproducent Yara in Sluiskil. Of de inspectie en keuring van drukapparatuur bij de Sloecentrale in de haven van Vlissingen. Maar ook het niet destructief onderzoek op de stop van Zeeland Refinery werd mede door Vinçotte verzorgd evenals het niet-destructief onderzoek op nieuwbouwtanks bij Oiltanking Terneuzen en de elektrotechnische keuringen bij Jan Snel B.V..

Meer informatie over VINÇOTTE NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!