VIRO Arnhem: Al 25 jaar specialist in engineering en projectmanagement

  • Technologie

Van lokaal tot internationaal ingenieursbureau, welke het complete pakket van ontwerp tot en met de realisatie van installaties, machines en nieuwbouwprojecten verzorgt. VIRO vestiging Arnhem is behoorlijk gegroeid in de afgelopen 25 jaar. Roel Tang, vestigingsleider bij VIRO in Arnhem, vertelt erover.

VIRO Arnhem: Al 25 jaar specialist in engineering en projectmanagement

Foto: Roel Tang, vestigingsleider bij VIRO in Arnhem

Waarin is jullie ingenieursbureau gespecialiseerd?

“VIRO is gespecialiseerd in engineering en projectmanagement. Wij ontwerpen installaties, machines en complete nieuwbouwprojecten én we begeleiden de klant tijdens het gehele proces tot het project is gerealiseerd. Dat betekent dat we ook de bouwaanvraag doen, de inkoper ondersteunen bij bepaalde afwegingen en de uitvoering van de bouw begeleiden. Onze ingenieurs worden ingeleend en vormen daarmee een flexibele schil voor onze klanten. Vanuit onze vestigingen ondersteunen we als kennis- en expertisecentrum. Hiermee ontzorgen we bedrijven, zodat zij zich met hun core business kunnen bezighouden.”

Op welke activiteiten richt vestiging Arnhem zich met name?

“VIRO helpt industriële organisaties beter te presteren op de toepassingsgebieden Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten. In Arnhem richten we ons vooral op die laatste twee. We werken met name voor industriële organisaties in de chemie en petrochemie (offshore en onshore), foodindustrie en semi-conductor industrie. Zo ontwerpen we waterzuiveringsinstallaties voor de olie-en gasindustrie, maar ook indampinstallaties, biogasinstallaties of een machine die brood inpakt. We ontwerpen niet alleen nieuwe installaties, we maken ook uitbreidingen op bestaande installaties om productie processen te optimaliseren of het verhogen van de capaciteit. Tevens ontwerpen we voor deze productie processen de benodigde gebouwen. Een uitdaging is ieder keer weer de levertijden te verkorten of extra capaciteit te kunnen genereren.”

Project Veolia VIRO Arnhem

Foto: multidisciplinair project met lay-out studies en kostencalculaties, basic- en detail engineering, berekeningen en de complete bouwbegeleiding voor waterzuiveringsinstallatie van gasproductiefabriek in Noorwegen.”

Verricht VIRO ook haalbaarheidsstudies?

“Ja, bedrijven komen op verschillende manieren bij ons terecht. Dit kan zijn door problemen met een installatie, uitbreiding of schade, maar ook voor de complete realisatie van een installatie of fabriek of voor de uitvoering van haalbaarheidsstudies. Soms gaan er wel enkele miljoenen gepaard met de bouw van een nieuw pand, een machine of installatie. We onderzoeken met de klant of het haalbaar is om het project uit te voeren. We onderzoeken wat er nodig is voor de realisatie, welke componenten ingekocht moeten worden, wat de kosten zijn, wat de terugverdientijd is, etc. Vaak blijkt dat de kosten van het geraamde budget hoger zijn dan oorspronkelijk aangenomen is. We gaan dan samen met de klant kijken welke elementen noodzakelijk zijn, wat eventueel weggelaten kan worden en waar we kunnen besparen, om uiteindelijk tot een project te komen dat aan ieders wensen voldoet.”

Hoe dragen jullie bij aan de versterking van de industriële sector in de regio?

“De inzet en het gebruik van technologie bepalen het succes van de industrie. We denken dat techniek altijd beter kan en dat grenzen verlegd kunnen worden. Hiervoor moeten de industriële organisaties beschikken over de juiste mensen, middelen en expertise. We helpen organisaties technologisch beter te presteren door zowel expertise als capaciteit aan te bieden.”

Waar kunnen bedrijven met ambities om door te ontwikkelen terecht?

“VIRO is een internationaal ingenieursbureau met in totaal acht vestigingen, waarvan vijf in Nederland, twee in Duitsland en één in Oostenrijk. Bedrijven die hun productiecapaciteit willen verhogen, machines willen vervangen of hun bedrijfscapaciteit uit willen breiden, kunnen bij VIRO terecht, zowel in binnen- als buitenland. Wij inspireren onze klanten graag met onze ideeën!”, aldus Roel Tang. Voor meer informatie: kijk op www.viro.nl.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over VIRO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!