‘Vitale groenten en grond leveren meer op’

  • Zakelijke dienstverlening

Aqua Aurora houdt van vitale producten. Eigenaar Henk Pannekoek heeft naar eigen zeggen ‘iets met ecologie’. Vanuit zijn schelpkalkactiviteiten is er een vitaliser ontstaan, die nu naast water en lucht ook vaste stoffen en organismen vitaliseert.

‘Vitale groenten en grond leveren meer op’

We kennen Aqua Aurora vooral van vitaal water. Het bedrijf leerde ons dat kraanwater helemaal niet zo gezond en fris is als wordt aangenomen. Het heeft namelijk zijn vitaliteit verloren. En om die terug te krijgen, is de Aqua Aurora vitaliser ontwikkeld. Dit ingenieuze apparaat geeft water zijn natuurlijke trilling terug, waardoor het weer vitaal wordt. En dat is beter voor mens en dier.

Vitaliseren van groenten en grond

De Aqua Aurora Vitaliser werd eerst en vooral ingezet voor het vitaliseren van water en lucht. “Maar er zijn nieuwe ontwikkelingen gaande”, verklapt eigenaar Henk Pannekoek. “Met de nieuwe AA Granulaat vitaliser vitaliseren we nu ook vaste stoffen en organismen. We behandelen namelijk groenten en grond.”

Grotere opbrengst en gezondere producten

Pannekoek maakt ons nieuwsgierig naar de meerwaarde van deze Vitaliser. “Het levert een grotere opbrengst en gezondere producten op. Om dit aan te tonen, meten we dat met een EFD-systeem. (Electro Fysiologisch Diagnostisch onderzoek) De waardes veranderen onmiddellijk. Zo hebben wij een proef gedaan met rooie bietjes. 10 plantjes gingen wel door de Vitaliser en tien niet. Vijf weken later was er een groot verschil in opbrengst: 1250 gram om 740 gram”, illustreert hij. Maar belangrijker nog is dat de kwaliteit ervan veel beter werd.

Mesologe

Pannekoek wordt bij het meten bijgestaan door mesologe Corina Bax. Hij is uitermate tevreden over deze samenwerking. “Zij helpt ons het verschil aan te tonen.” Pannekoek heeft altijd geweten dat de producten van Aqua Aurora bijdragen aan een vitalere en dus gezondere wereld. Maar nu kan hij het ook bewijzen.

Interessant voor de maatschappij

Ook andere testen wijzen dit uit. “We hebben pootaardappelen getest, en daarbij zag je een toename in gewicht. Bovendien zijn de gevitaliseerde producten niet belastend op je lichaam. En dat is interessant voor de hele maatschappij. Maar we hebben ook potgrond getest. In de gevitaliseerde potgrond gaven de planten een veel grotere productie dan de niet-gevitaliseerde potgrond.

Groenten langer houdbaar

Trots is Henk Pannekoek op de samenwerking met cateringbedrijf Maitre Deux. “Medio mei 2014 wisten ze nog van niets. En in drie weken tijd is het hele bedrijf veranderd en gebruiken ze alleen nog maar mijn systemen.” Het cateringbedrijf vitaliseerde met veel succes alle producten. Zelfs het bier en de wijn. Het resulteerde niet alleen in gezondere producten, groenten zijn bovendien langer houdbaar.

Energie als leidraad

“Ik doe m’n ding”, verklaart de directeur van Aqua Aurora. En dat houdt bij Pannekoek in dat hij ‘op basis van energie naar producten kijkt’. En daarom is hij altijd bezig om nieuwe toepassingen uit te vinden. “Ik vind het prachtig hoe het op systemen en mensen reageert.”

Ecologische toepassingen

Pannekoek heeft iets met ecologie. In de jaren tachtig hield hij zich al bezig met hot items als duurzaam bouwen. “Ik kijk om me heen. Er gebeuren een hoop stomme dingen terwijl de oplossing voor de hand ligt.” Als voorbeeld noemt hij onder andere het probleem van de zoetwater voorraad op aarde.

Door regenwater beter op te vangen en bij de bron te zuiveren kan dit water gemakkelijker opnieuw worden gebruikt. Zijn uitvinding van de multifunctionele wegberm is hier een sprekend voorbeeld van. En kijk je naar de koi-hobbyisten: van de inhoud van koivijvers wordt i.h.a. wekelijks 20 tot 30% door het riool gespoeld en worden de vijvers weer met duur en schaars drinkwater bijgevuld. Het geloosde water wordt naar zuiveringen gepompt en opnieuw gezuiverd. Reken maar uit wat hiervan de milieubelasting is. Met het systeem van Aqua Aurora kan het gebruik van leidingwater worden vermindert en soms teruggebracht worden tot nul. (zie artikel uit Koiwijzer nr. 58/2/14 blz. 101)

Ook het energiegebruik is aanzienlijk lager en de energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Dat scheelt nogal in de kosten.

Meer informatie over AQUA AURORA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!