Vorstpreventie productiebedrijven en warehouses met industriële afdekzeilen

  • Industrie

De herfst en de winter komen eraan, de temperatuur daalt. Verschillende fabrieken en opslagbedrijven moeten daarop anticiperen: door de kou kan de productie aanzienlijk dalen, of wordt het werken in een groot warehouse onaangenaam.

Vorstpreventie productiebedrijven en warehouses met industriële afdekzeilen

Zeilmakerij Van der Sneppen biedt dé oplossing: schuifzeilen of dekzeilen. “Veel bedrijven weten nog niet dat ze met onze zeilen een aanzienlijke winst kunnen boeken”, zegt eigenaar Adri Scheele.

Productie blijft gegarandeerd

“Bij onder andere recyclebedrijf Inashco in Sluiskil hebben ze de voordelen van afdekzeilen wel ontdekt,” zegt Scheele. Bij dit bedrijf worden in een grote en open ruimte metalen uit verbrandingsas gesorteerd. Daar gebruiken ze spoelwater voor. “In de winter kan het water bevriezen. Dan heb je een probleem met sorteren. Dit probleem hebben we ondervangen door een complete demontabele wand van zeil eromheen te bouwen. De productie kan doorgaan, voor medewerkers is het comfortabeler.” Ook binnen de voedingsindustrie en de plants van de chemische industrie kennen ze die problematiek: een veel lagere temperatuur leidt tot een lagere productie. “Als je dat simpel kunt ondervangen, boek je er veel winst op. Je verbruikt  minder energie om de werklocatie warm te stoken of warm te houden.”

Een aangenamer warehouse

Zeilmakerij Van der Sneppen wordt ook gevraagd om binnen een warehouse een aparte behuizing van zeil te maken. “Een warehouse in de winter, het is geen pretje om daarin te werken. Wij zorgen ervoor dat de compartimenten in zo’n warehouse met zeil worden afgesloten waardoor het veel aangenamer is. De kans dat een medewerker ziek wordt door op de tocht te staan wordt kleiner.”
Afdekzeilen in een warehouse bieden nog een voordeel. “Je kunt ermee voorkomen dat producten elkaar beïnvloeden. Onlangs had een bedrijf een betonnen keerwand in zijn loods laten bouwen. Daarboven hingen enorme zeilen van ons. Zo werd voorkomen dat het stof van het ene product terecht zou komen bij het andere product. Het is een hele simpele oplossing voor een lastig probleem.”

Personaliseren industriële dekzeilen

In productiebedrijven is veiligheid een belangrijk thema. Scheele: “Volkomen terecht. Ook daarin denken we mee. In de afdekzeilen kunnen transparante delen worden gemaakt. Je kunt dan binnen en buiten zien wat er zich afspeelt. Waar die delen moeten komen, hoe groot ze moeten zijn: dat nemen we uiteraard nauwgezet met de klant door. Daarnaast is het mogelijk om er een zeildeur in te maken, eventueel voor de heftrucks.” Een industrieel afdekzeil kan worden gepersonaliseerd, onder meer met een logo, of met een foto van het product erop. “Het is niet alleen mooier, je zet jezelf in de picture.”  De zeilen worden in het najaar gemonteerd, en een halfjaar later gedemonteerd. “Ze kunnen eventueel bij ons bedrijf worden opgeslagen. Op deze manier ontzorgen wij onze klanten en kunnen wij de zeilen weer gebruiksklaar maken.”

Geen permanente steiger – een enorme kostenbesparing 

In de meeste gevallen worden industriële dekzeilen door steigerbouwbedrijven opgehangen. Nadeel: de steiger moet er blijven staan.  Dat is een extra kostenpost. “Meestal kan het anders”, zegt Adri. “Wij gaan eerst na of de bestaande constructie op zichzelf al geschikt is om daar onze schuifzeilen aan op te hangen. ”Is dit vervelend voor de steigerbouwbedrijven?“ Dat hoeft niet zo te zijn. Steeds meer bedrijven zoeken betere én goedkopere oplossingen om vorstvrij te kunnen blijven produceren. Steigerbouwbedrijven wordt om advies gevraagd. Komen ze met een alternatief, dan wordt dat vaak beloond met een bonus.” Dus voor de steigerbouwfirma’s en hun opdrachtgevers een win-win situatie!

Meer informatie over SNEPPEN, ZEILMAKERIJ VAN DER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!