‘We zijn altijd op zoek naar technisch talent’

  • Technologie

VDL Steelweld in Breda – onderdeel van de VDL Groep – bedient de automotive industry met geavanceerde productielijnen. De komende jaren wil VDL Steelweld internationaal doorgroeien, vertelt directeur Peter de Vos. “We willen nog dichter bij onze klanten gaan zitten.”

‘We zijn altijd op zoek naar technisch talent’

Vergaand geautomatiseerde en gerobotiseerde productielijnen voor autofabrikanten: ze vormen al een halve eeuw de core business van VDL Steelweld, vertelt Peter de Vos. “We leveren onze productielijnen wereldwijd aan autofabrikanten, die ze gebruiken om carrosseriedelen aan elkaar te verbinden. Gigantische systemen, en anno 2015 zijn er wereldwijd misschien 25 partijen die dit soort productielijnen kan leveren. Kijk je naar de omvang van de projecten – productielijnen met meer dan honderd robots – dan zijn het zelfs nog meer leveranciers.

Zelfrijdend transportvoertuig

Daarnaast levert VDL Steelweld wat De Vos ‘complexe samengestelde producten’ noemt. “Een goed voorbeeld is de AVG: een transportvoertuig voor containers dat volledig automatisch – dus zonder bestuurder – zijn weg vindt. Dit ‘Automatic Guide Vehicle’ ontwikkelden we in opdracht van Europe Container Terminals (ECT) in Rotterdam, en inmiddels rijdt de AVG ook in Singapore rond. Een derde tak in ons portfolio vormen parkeersystemen, waarmee auto’s in parkeergarages volautomatisch op hun plek kunnen worden gezet.“

Alle kennis in huis

Bij VDL Steelweld – waar in totaal zo’n 500 mensen werken, waaronder 200 engineers – is een door-en-door technologisch bedrijf. Groot voordeel is dat het bedrijf zelf beschikt over alle benodigde kennis, vertelt De Vos. “Hydraulische/pneumatische besturing, elektrotechniek, PLC-programmering, robotica, navigatie, geleidesoftware: op al dit soort vlakken hebben we de kennis zelf in huis. En is bepaalde kennis onverhoopt niet aanwezig, dan kunnen we altijd terugvallen op ons moederbedrijf, de VDL Groep. Of we veel moeite hebben om goede mensen te vinden? Je hoort de laatste tijd geregeld verzuchten dat technisch personeel moeilijk te vinden is, maar wij hebben daar gelukkig relatief weinig last van. Ik denk dat dat vooral komt doordat we dankzij onze omvang veel te bieden hebben: mensen kunnen bij ons gemakkelijk doorgroeien in meerdere rollen. Natuurlijk hebben we wel eens moeite om een specifieke functie te vervullen, maar technisch talent weet ons doorgaans toch goed te vinden.”

Internationale uitbreiding

Gelukkig maar, benadrukt De Vos. “Onze business wordt steeds internationaler. Grote autofabrikanten als Ford, Volvo en BMW zijn wereldwijd actief en verwachten van toeleveranciers als VDL Steelweld dat ze dicht bij hen als klant komen zitten. De afgelopen jaren openden we daarom nieuwe kantoren en productielocaties in onder meer Oost- en Noord-Europa en China, en recent in India; met uitbreiding in Noord-Amerika zijn we druk bezig. En ook met de door ons ontwikkelde AVG – die nu rondrijdt bij klanten in Rotterdam en Singapore – willen we verder de wereldmarkt op. Voor al die ontwikkelingen zoeken we goed opgeleide technische mensen, die ons wereldwijd willen ondersteunen en die graag willen werken in een internationale omgeving. Technisch talent blijft wat dat betreft altijd welkom.”

Voortschrijdende innovatie

Ondertussen gaat de innovatie aan de productkant gewoon door. Zo ontwikkelt het bedrijf momenteel een virtuele PLC-besturing, vertelt De Vos. “Een Programmable Logic Controller is een centraal computersysteem dat geautomatiseerde productielijnen aanstuurt. Vaak kan het ontwerp van de PLC er in de ontwikkelfase optimaal uitzien, maar zie je dat er na de daadwerkelijke ingebruikname toch nog allerlei bugs optreden. Door een PLC-simulatie te maken, is het doel 99 procent van alle kinderziektes vooraf uit het ontwerp halen. Een enorme verbetering. Wij focussen op klanttevredenheid, en doen alles om sneller, met name in kortere doorlooptijd, bij onze klanten te kunnen programmeren, benadrukt De Vos.

“Zeker bij complexe producten als de onze – waarbij de uitkomst van het ontwikkelproces nooit voor 100 procent vaststaat – is het belangrijk om de klantwens voortdurend in de gaten te houden. Daarom blijven we steeds in overleg met de klant en sturen we het proces waar nodig bij. Je kunt nog zoveel hoogwaardige technologische kennis in huis hebben, uiteindelijk blijft het óók gewoon mensenwerk.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over VDL STEELWELD B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!