'Wij willen de persoonlijke klik in IT zijn'

  • Technologie

De Tilburgse IT totaalleverancier ACES Direct wil binnen vijf jaar tot de top 5 van Nederland behoren. Aan Commercieel Manager Sven van Boxtel en de rest van het team de taak om deze ambitie tot werkelijkheid te maken.

'Wij willen de persoonlijke klik in IT zijn'

Commercieel Manager Sven van Boxtel aan het woord

Naam: Sven van Boxtel
Werkt per week: 40 a 50 uur
Eerste baan: Verzuimadviseur

Hoe zou u uzelf omschrijven als manager?

Ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen met een gezamenlijke win-win situatie. Elkaar vooruit helpen en zaken doen op een transparante, open en eerlijke manier. Op basis van een gelijkwaardige relatie en door het bieden van werkelijk meerwaarde iets gegund krijgen.

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

Ik ben begonnen op freelance basis bij Destil op het gebied van marktonderzoek, daarna als verzuimadviseur bij Interpolis om vervolgens als Marketeer bij ACES Direct te starten. Binnen ACES Direct ben ik begonnen als Product Manager, later als Marketing Manager en nu inmiddels 3,5 jaar als Commercieel Manager verantwoordelijk voor Marketing & Verkoop.

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

Het invoeren van het Nieuwe Werken binnen de organisatie vanuit mijn ervaringen bij Interpolis. Denk hierbij aan de 4 V’s: vrijheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbondenheid.

Bent u actief binnen een zakelijk netwerk/vereniging, en zo ja kunt u daar meer over vertellen?

Als organisatie zijn wij actief bij verschillende netwerken en oriënteren wij ons op mogelijkheden om actiever deel te nemen aan andere netwerken zoals BORT, Regio Business etc.

Welke ondernemer inspireert u? En waarom?

Marc Benioff  - Salesforce.com: De voorloperfunctie die het bedrijf Saleforce.com heeft verworven door in een vroeg stadium in te stappen in het ontwikkelen van tools en applicaties. Daarnaast de inspirerende visie op proactieve informatievoorziening om bedrijven en met name mensen beter samen te laten werken.

Hoe bent u terecht gekomen bij de organisatie?

De vacature voor Marketeer bij ACES Direct is via een stage coördinator van Avans Hogeschool Breda bij oud-studenten terecht gekomen en vanuit die vacature en het sollicitatieproces ben ik bij ACES Direct begonnen.

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

Het is een jong en dynamisch bedrijf met een prettige bedrijfscultuur. De organisatie is ambitieus en er wordt hard gewerkt, maar er is zeker tijd voor ontspanning. Ook is er ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt als medewerker echt het verschil maken hier.

Wat is uw betrokkenheid bij de regio?

Ik vind het belangrijk om lokale initiatieven te steunen middels bijv. de partnership met Contour de Twern, jaarlijkse deelname aan NLDoet en Beursvloer Tilburg. Ook heeft de organisatie de ACES Direct Foundation opgericht, waarmee we per kwartaal een goed doel uitkiezen wat betrekking heeft op de regio en kinderen.

Wat wilt u graag nog bereiken in uw carrière?

Het winnen van een award met betrekking tot de beste werkgever/ bedrijf in de regio. Verder op individuele basis een uitverkiezing tot beste leidinggevende/ manager.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Authenticiteit is het allerbelangrijkste. Blijf dicht bij jezelf en doe waar je goed in bent, dat zorgt automatisch voor succes en word het nog leuk ook ;-). En verzamel de juiste mensen/ collega’s om je heen.
Sta open voor de veranderingen van de wereld om je heen. Denk daarbij aan ontwikkelingen zoals het nieuwe werken, maar ook aan de enorme innovatie die momenteel plaats vind op technisch vlak. 

Over ACES Direct

Wat is de core business van jullie organisatie?

ACES Direct is een IT totaalleverancier die de ambities van zijn klanten probeert waar te maken, door het ontzorgen op het gebied van procurement van IT. Denk hierbij aan IT oplossingen, IT producten en IT diensten.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Vanuit de zolderkamer in Goirle als een uit de hand gelopen afstudeerproject.

Hebben jullie samenwerkingen met vaste partners en zoja op welk gebied?

Ja, we weten waar we goed in zijn en daarmee ook waar we zelf direct toegevoegde waarde kunnen bieden. Op fronten waar we minder sterk zijn zoeken we dan ook actief naar samenwerkingen om onze klanten te helpen, met de juiste kwaliteit als verlengstuk van ACES Direct.

Wat zijn jullie hoogtepunten sinds het bestaan van de organisatie?

Het winnen van de CRN awards en tweede plaats bij de BOV awards Tilburg en natuurlijk ook het 10-jarig bestaan van ACES Direct.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Onze DNA/ kernwaarden en de triple A strategie die we door de gehele organisatie doorvoeren. Aandacht voor de klant, Aandacht voor de samenleving en Aandacht voor de medewerker.

Welke personeelsactiviteiten worden er georganiseerd?

We hebben de ACES Direct University opgezet. Dat is een opleidingsprogramma voor scholing en ontwikkeling van de medewerkers. Daarnaast is er ACES Direct Fit. Een budget om de fitheid van de medewerker te stimuleren. Denk hierbij aan een stoelmassage en sportuitjes per kwartaal maar ook aan een cursus stoppen met roken of een sportmedische keuring. Daarnaast organiseren we jaarlijks een BBQ en het kerstfeest.

Economische thema's in de regio Midden-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is jullie organisatie met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Omdat IT een belangrijke rol speelt binnen iedere onderneming zijn wij als ACES Direct met alle thema’s verbonden. Dit vanuit onze missie onze klanten te helpen hun ambities waar te maken door het daadwerkelijk ontzorgen op het gebied van procurement van IT.

Wat is de grootste uitdaging voor de organisatie?

Die is te vinden in de snelle technologische ontwikkelingen in de huidige IT markt waarbij het onze rol is de klanten goed te adviseren aan de hand van de actuele ontwikkelingen en wat er in de toekomst aan gaat komen.

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Over 5 jaar willen we behoren tot de top 5 op het gebied van IT totaalleveranciers binnen Nederland, waarbij we veel bedrijven hebben geholpen met het realiseren van hun doelen en ambities.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Onze dienstverlening verder optimaliseren en het in de markt zetten van een aantal concepten zoals onze Cloud Care oplossing, 3D Printing, de Convergentie van AV & IT, Big Data en Internet of Things.

Meer informatie over ACES DIRECT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!