ZIGZAG subsidiefonds zoekt vrouwelijke ondernemers met ambitie

  • Regionale ontwikkeling

Stichting ZigZag is met de campagne ‘ZigZag Zoekt’ gestart met een zoektocht naar vrouwelijk ondernemerschap in Zeeland. Ben jij ook een vrouwelijke Zeeuwse ondernemer met ambitie? Verwezenlijk je innovatieve ideeën dan met de subsidie van ZIGZAG.

ZIGZAG subsidiefonds zoekt vrouwelijke ondernemers met ambitie

Vrouwelijk ondernemerschap op de kaart

Een derde van alle ondernemingen in Nederland wordt geleid door een vrouw. “We zien steeds meer vrouwelijke ondernemers. Zeeland telt al 7.000 inschrijvingen via de Kamer van Koophandel. Dat is een derde van het totaal en dat is veel. Vrouwelijk ondernemerschap staat echter nog veel te veel op de achtergrond. Wij vinden dat deze doelgroep meer zichtbaarheid en ruchtbaarheid verdient,” vertelt Elly Hilgers, coördinator stichting ZigZag.

ZIGZAG zoekt

De stichting ZigZag wil vrouwelijk ondernemerschap in Zeeland beter op de kaart zetten. Eind 2015 is de stichting daarom de campagne ‘ZigZag Zoekt’ gestart met een zoektocht naar ambitieuze vrouwelijke ondernemers binnen Zeeland. Hilgers: “Veel onderneemsters hebben hele mooie vernieuwende ideeën, maar te vaak stranden kansrijke ideeën in de beginfase van het ontwikkelingsproces. Wij hebben een innovatie-stimuleringsfonds. Met de campagne willen wij vrouwelijke ondernemers met ambitie wijzen op deze subsidiemogelijkheid.”

Vrouwelijke ondernemers met ambitie

Inmiddels begeleidt ZigZag zo’n 80 vrouwelijke ondernemers met pitchtrainingen en coachingstrajecten. “Tijdens de coachgesprekken zoomen we in op de knelpunten waar de onderneemster tegenaan loopt. Vaak gaat dit over zaken als financiën, netwerken, strategische beslissingen of marketing. Wij begeleiden onderneemsters hierin en helpen ze bij het maken van keuzes. We brengen ondernemers ook met elkaar in contact, hieruit ontstaan mooie samenwerkingsverbanden.” De komende maanden volgt de stichting ZigZag een aantal vrouwelijke ondernemers in hun ondernemerschap, innovatievermogen en creativiteit. Dit brengen zij in beeld met een docusoap ter inspiratie voor andere vrouwelijke ondernemers.

Stichting ZigZag

Voor een relatief kleine provincie als Zeeland is durf om initiatieven te ontplooien van essentieel belang. De particuliere onafhankelijke stichting Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep wil met haar innovatie-stimuleringsfonds gedurfde innovaties en kansrijke ideeën in Zeeland financieren. De stichting heeft als doel de Zeeuwse economie en werkgelegenheid hiermee te bevorderen.

Partners

Bij het realiseren van projecten werkt Stichting ZigZag nauw samen met partijen die over vergelijkbare ambities en mogelijkheden beschikken. Zo is de stichting financieel partner van Kenniswerf, kennis- en innovatiehotspot van Zeeland en ontmoetingsplaats voor ondernemers, en DOK41, de broedplaats voor innovatieve (techno) en creatieve startups. De stichting stimuleert onderneemsters om op deze plek contacten te leggen en samen te werken. Dit wordt nog eens extra gestimuleerd doordat de locatie nu ook als Seats2meet concept wordt aangeboden, waar onderneemsters de ruimte kunnen gebruiken om te werken, elkaar te inspireren en samen te werken.

Wat zijn jouw ambities?

Heb jij een vernieuwend idee of inspirerend ondernemingsconcept? Meld je dan aan bij stichting ZigZag. Verbreed je netwerk, versterk je positie en maak gebruik van de financieringsmogelijkheden, zodat jouw idee geen idee blijft.

Neem voor meer informatie contact op met Elly Hilgers, coördinator Stichting ZIGZAG en aanspreekpunt, telnr. 06-54768239.

Auteur: Olga Heeren, communicatiebureau Redact

Meer informatie over ZIGZAG, Stichting:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!