Zijn wie je bent; de krachtige basis van Luminis

  • Arbeidsmarkt

Bij software-technologiebedrijf Luminis ligt de gemiddelde leeftijd van de 180 medewerkers rond de 35 jaar. Deze hoogopgeleide millennials hebben vaak een heel andere kijk op leven en werken dan mensen uit eerdere generaties. Roger van Lier, directeur van de Luminis vestiging in Eindhoven, spreekt bevlogen over de mensgerichte aanpak binnen het bedrijf, waarmee Luminis deze nieuwe generatie collega’s binnenhaalt én aan boord weet te houden.

Zijn wie je bent; de krachtige basis van Luminis

“Oprechte interesse hebben voor de mens die tegenover of naast je zit, daar begint het mee. Maar dat is tevens ook de kern waar hier alles om draait: oprechte belangstelling hebben in elkaar. Zo neem ik ruim de tijd om uitgebreid met een sollicitant te spreken. Ik moet er in zo’n gesprek immers achter zien te komen of deze persoon past binnen onze bedrijfscultuur. Dat is het allerbelangrijkste. Die gesprekken gaan echt over wezenlijke dingen, zoals: weet je wie je bent en wat je wil in het leven? Ik ben in zo’n gesprek ook heel open over mezelf, want anders kom je bij je gesprekspartner ook niet tot de kern.”

Aansluiten bij behoeften van millennials

Op dit moment werken er 12 mensen bij de vorig jaar opgestarte Luminis vestiging in Eindhoven. De ambitie is om dit jaar door te groeien naar 16 medewerkers. “Ons team is nog klein genoeg, waardoor ik iedereen persoonlijk goed kan begeleiden”, vertelt Roger. “Onze doelgroep, mensen tussen de 25 en 35 jaar, is heel bewust bezig met zingeving, met zoeken naar een goede balans in het leven. Werken is daar een onderdeel van, maar ze leven niet alleen om te werken. Ze hechten meer belang aan persoonlijke en professionele ontwikkeling dan aan een leasebak of een managers titel. Bij Luminis spannen we ons echt in om aan die behoeften te voldoen. We hebben een breed portfolio en uiteenlopende expertise gebieden, dus volop mogelijkheden om je, in lijn met je ambities, verder te ontwikkelen. We bieden uiteraard ook meer dan goede arbeidsvoorwaarden, maar in de kern draait het om kennisdeling, vakmanschap, kunnen groeien, verantwoordelijkheid dragen, voldoening krijgen. Dat is geen mooi praatje voor de bühne, bij Luminis voeren we dat ook daadwerkelijk uit. We zijn het gewoon. En we merken aan onze mensen dat ze vanuit hun hart ervaren, dat ze hier echt gezien worden. Dáár halen zij hun motivatie en hun energie vandaan. Bedrijven die roepen dat ze een pingpongtafel en een PlayStation hebben, gaan het echt niet meer redden om het beste talent aan te trekken.”

Leuker leiderschap

Deze andere kijk op leiderschap en het motiveren van mensen is een belangrijke persoonlijke drijfveer voor Roger van Lier. “Als ik zie dat mensen bij ons happy zijn, dat geeft mij dat enorm veel energie. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een shitdag en zijn er wel eens aanvaringen, maar van zulke crisismomenten leer je ook weer. Ik geloof heel erg in dit soort open bedrijfsculturen, waarin je op een oprechte manier met elkaar omgaat. Mensen krijgen hier veel vrijheid, kunnen op flexibele tijden werken. In het team is iedereen gelijkwaardig, gezamenlijk moeten we tot een mooi resultaat komen. En het zelf nemen van verantwoordelijkheid en komen tot actie hoort daar dan ook echt bij. Ik vind het telkens weer fantastisch om te zien hoe succesvol deze manier van werken is en hoe het mensen motiveert en inspireert. Dat straalt ook uit naar onze klanten, waardoor zij ons weer business gunnen en graag met ons samenwerken. Op deze wijze leidinggeven is zoveel leuker en gemakkelijker dan top-down vertellen wat er moet gebeuren.”

Tekst: Dianne Huijskens

Meer informatie over LUMINIS EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!