home » nieuws » Bouw »

1 juni: achtste Dag van de Bouw

Zaterdag 1 juni stellen bij Bouwend Nederland aangesloten bouw- en infrabedrijven voor de achtste keer hun mooiste en meest bijzondere projecten en bouwlocaties open voor een kijkje achter de schermen.

1 juni: achtste Dag van de Bouw

Normaliter is de toegang verboden, maar zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn meer dan 230 bouwplaatsen door het hele land te bezoeken. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Elco Brinkman opent de Dag van de Bouw voor de laatste keer. Hij doet dat ditmaal samen met minister Stef Blok om 09.30 uur bij de nieuwbouw van woonwijk ‘De Bloem’ in Rijnsburg (een project van De Raad Bouw B.V.). “Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 mensen de opengestelde bouw- en infraprojecten”, aldus Brinkman. “Daarmee staat het evenement als een huis. Het is heel positief dat zelfs in deze, voor de sector, moeilijke tijden onze leden meer locaties open willen en kunnen stellen voor het publiek, dan vorig jaar. Daarmee laten we zien dat we met elkaar trots zijn op onze producten en diensten. Door de vele verschillende projecten kunnen mensen ook mooi de breedte van de bouw ervaren: nieuw- en verbouw , renovatie, infra, restauratie en combinaties daarvan."

Van Groningen tot Limburg

Op de Dag van de Bouw zijn wegen, tunnels, ziekenhuizen, scholen, stations, maar ook winkelcentra, kantoorgebouwen en speciale woonprojecten te bezoeken. Zo kan een kijkje genomen worden bij de aanleg van het station Vijzelgracht op de hoofdstedelijke Noord-Zuidlijn. Of kom langs bij nieuwbouw van cultuurhuis De Klinker in Winschoten, de aanleg van de Sluiskiltunnel in Terneuzen of de brandweerkazerne van Harderwijk. Maar ook bij de uitbreiding van de A2 bij Maastricht, de bouw van de nieuwe kazerne van de marechaussee in Rotterdam en de omlegging van de Zuid-Willemsvaart bij Rosmalen (het grootste aanlegproject voor vaarwegen van de komende tien jaar) is iedereen welkom.

De leden van Bouwend Nederland zijn trots op hun prestaties en laten u dit zaterdag graag zien op de Dag van de Bouw. Klik hier voor meer informatie over de Dag van de Bouw en bekijk welke projecten er zijn opengesteld.

U kunt de Dag van de Bouw ook volgen via Twitter @dagvandebouw. Praat mee over de Dag van de Bouw via #dagvandebouw.

Voor meer informatie over de Dag van de Bouw kunt u contact opnemen met Harm Dragt (projectleider), T 079 3 252 194 of @ h.dragt@bouwendnederland.nl.

Meer informatie over BOUWEND NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!