1 op 300 start ups in zorgsector maakt snelle groei door

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

1 van de 301 startende bedrijven in de gezondheids- en welzijnszorg (1 op 310) heeft de sinds 2010 de status van 'gazelle' gekregen. Dat betekent dat ze in de tijdspanne tot 2016 een snelle groei hebben doorgemaakt. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.

1 op 300 start ups in zorgsector maakt snelle groei door

In totaal hebben van de 161.000 in 2010 opgerichte bedrijven hebben 410 bedrijven vóór 2016 een deze snelle groei doorgemaakt. Dat is ongeveer een kwart procent van de starters oftewel één op vierhonderd, aldus het CBS.

Strenge eisen

Om tot gazelle gerekend te worden zijn de eisen volgens het statistiekbureau streng. Zo moet een opgericht bedrijf binnen vijf jaar na het jaar van oprichting een snelle groei doorgemaakt hebben. Officieel is sprake van snelle groei als een bedrijf aan het begin van de groeiperiode minimaal tien werknemers telt en in drie opeenvolgende jaren een gemiddelde werknemersgroei noteert van minimaal 10 procent per jaar.

Horeca

In de horeca werden startende bedrijven relatief het vaakst gazelle, 1 op 73 of 1,4 procent. Op grote afstand volgen bedrijven in vervoer en opslag (1 op 189) en in de zakelijke dienstverlening (1 op 321). Starters in cultuur, recreatie en overige diensten groeien relatief het minst vaak uit tot gazelle (1 op 1700). 

Bron: ANP

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!