10.000 euro van KvK voor centrummanagement in Drunen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK Brabant 26-7-2010

De cheque is onderdeel van een regeling waarbij de KvK naast geld ook inhoudelijke ondersteuning biedt voor verdere professionalisering van centrummanagement.

10.000 euro van KvK voor centrummanagement in Drunen

De Stichting Promotie Drunen, heeft donderdag 15 juli j.l. uit handen van Berry Welten, vice-voorzitter KvK Brabant, een cheque van 10.000 euro voor de opstart van centrummanagement gekregen. De cheque is onderdeel van een regeling waarbij de KvK naast geld ook inhoudelijke ondersteuning biedt voor verdere professionalisering van centrummanagement. Gijs Verhoeven (Stichting Promotie Drunen) en René Hulsman (Ondernemersvereniging Drunen) namen de cheque in ontvangst tijdens een werkbezoek aan centrummanagement in Schiedam. Ook WoensXL kreeg deze dag een cheque uitgereikt.

 

Anton Peters van de Stichting Promotie Drunen, die het initiatief heeft genomen tot de aanvraag van de Stimuleringsbijdrage: 'We gaan het geld gebruiken om te onderzoeken of we centrummanagement in Drunen van de grond kunnen krijgen. De Stichting Promotie Drunen probeert de leefbaarheid van de kern van Drunen in stand te houden en onderneemt daarvoor diverse evenementen en promotie-activiteiten. We hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst met de Ondernemersvereniging Drunen, die een gedeelte van onze kosten betaalt. De winkeliers organiseren daarnaast ook zelf activiteiten.'

 

Veel goed werk wordt nu nog vooral verzet door vrijwilligers. Om de continuïteit en kwaliteit ook op langere termijn te waarborgen, wil Drunen doorgroeien naar een professionele centrummanagementorganisatie. Peters: 'Behalve het overnemen van de huidige activiteiten, kan zo’n organisatie ook verder gaan en bijvoorbeeld taken van de gemeente overnemen. Denk aan het organiseren van de weekmarkt; de gemeente wil die graag verzelfstandigen. Zo ver is het nog lang niet, maar het is één van de ideeën. Eerst moet er gewerkt worden aan het opstellen van een gezamenlijke visie, activiteitenplan, organisatiestructuur en begroting’. .

 

Programma Centrummanagement Brabant

Centrummanagement moet leiden tot krachtige en aantrekkelijke winkelcentra. De KvK vindt goed functionerende dorps- en stadscentra belangrijk voor het lokale en regionale vestigingsklimaat en wil daar een actieve bijdrage aan leveren.
Het Programma Centrummanagement bestaat onder meer uit themabijeenkomsten, een handboek en de stimuleringsregeling Centrummanagement. De stimuleringsregeling is bedoeld voor lokale organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen, en lokaal gedragen initiatiefgroepen. Deze organisaties moeten zelf minimaal 2.000 euro bijdragen aan centrummanagement. Initiatieven in Asten, Best, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Eindhoven, Heesch, ’s-Hertogenbosch, Laarbeek, Oss, Rosmalen, Schijndel, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven Kromstraat, Vught en Waalwijk hebben al gebruik gemaakt van deze regeling.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Den Bosch:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!