10.000 euro voor Stichting Breedband Noord-Veluwe

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio Noord-Veluwe

De Stichting Breedband Noord-Veluwe heeft van het RABO-fonds Noord-Veluwe een financiële bijdrage van € 10.000 ontvangen.

10.000 euro voor Stichting Breedband Noord-Veluwe

Hoofddirecteur Gert Wielink reikte de cheque uit aan voorzitter Jules van der Weerd van de stichting, onder toeziend oog van Adriaan Hoogendoorn, de burgemeester van Oldebroek en tevens de verantwoordelijk portefeuillehouder van Regio Noord-Veluwe.

Glasvezel in buitengebieden

De stichting wil breedband realiseren in de buitengebieden van de acht gemeenten op de Noord-Veluwe. Juist in de buitengebieden zijn de digitale verbindingen slecht door de grotere afstanden. Aanleg van glasvezel is hier echter niet eenvoudig, omdat de aanleg en exploitatie veel geld kost en daarom voor commerciële partijen niet interessant is. De stichting is ervan overtuigd dat juist in de buitengebieden de realisatie van een goed digitaal netwerk essentieel is voor een gezonde toekomst. De stichting werkt samen met een brede klankbordgroep uit het regiogebied. Naast de Rabobank maken ook de gemeenten, de provincie en een enkele bedrijven het project financieel mogelijk. Meer informatie is te vinden op de site breedbandnv.nl.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!