10 bedrijven genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs

 • Innovatie & MVO

Voor de 9e keer wordt dit jaar de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo uitgereikt tijdens het Zeeuws Innovatie Evenement op 13 december 2012. Er zijn dit jaar tien bedrijven genomineerd. Het programma Zeeuwse zaken van Omroep Zeeland presenteert wekelijks een genomineerde met de innovatie.

10 bedrijven genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een prijs van Syntens Innovatiecentrum en de Provincie Zeeland die uitgereikt wordt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd.

De prijs bestaat uit eeuwige roem en een kunstwerk. De winnaars van de voorgaande jaren zijn: Vitro Plus, Trident, Colsen, Wielemaker, STN, Seafarm, NuFormer en het Zeeuws Hand & Pols Centrum. Op 13 december maakt de jury de winnaar van 2012 bekend. Daarnaast nodigt Omroep Zeeland u uit om uw stem uit te brengen voor de publieksprijs.

Genomineerd voor de Emergo 2012 zijn:

 • Calibrator uit 's Gravenpolder met de Bottlenecker, een full-service systeem van glasvermaling, -inzameling en -recycling van glas in de horeca.
 • Deltavorm uit Scharendijke met de Haptic device een computergestuurd apparaat waarmee je heel snel nieuwe vormen voor snoepjes ontwikkelt voor fabrikanten.
 • DSP Innovation uit Middelburg met SWYCS (See What You Can Save), een combinatie van software en apparatuur waarmee men volledig automatisch bespaart op gas en elektraverbruik.
 • Endy uit Yerseke met de toepassing van Oosterscheldewater in de keuken waardoor natuurlijke smaakversterking en zoutreductie samenkomen.
 • Kaasboerderij Schellach uit Middelburg met de Zeeuwse Knop Kaas met typisch Zeeuwse smaak en aantrekkelijke verpakking.
 • Meatless uit Goes met een concept waarbij vlees en plantaardig product worden gecombineerd om (h)eerlijke voeding te maken met minder vet en met respect voor het milieu.
 • Memorie Care uit Wilhelminadorp met de MemorieMethodiek waardoor mensen met dementie rustiger of juist actiever zonder dat hier medicatie voor nodig is.
 • Murre Techniek uit Krabbendijke Murre met de Easyfarm, een mosselzaadinvanginstallatie en oogstmachine die op duurzame efficiente wijze mosselzaad invangt.
 • NuFormer uit Zierikzee met Mocap Mapping, een projectietechniek waarbij menselijke bewegingspatronen worden geregistreerd en direct verwerkt in een figuur bij een 3D projectie.
 • Vitro Plus uit Burgh-Haamstede met de ViStrip, een nieuw, duurzaam, pesticidevrij en ener-giezuinig opkweeksysteem van kieming en opkweek van zaden en afharding van jonge stekjes.

Wie de Emergo 2012 gaat ontvangen wordt bepaald door een jury, bestaande uit: Ben de Reu, gedeputeerde van Economische Zaken (voorzitter), Scarlett Kwekkeboom-Janse, ondernemer, Karlie van de Vijver, oud-ondernemer, Rob van Renterghem, directeur Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, Wim Brouwer, lector Duurzaam Innoveren en Ondernemen, Hogeschool Zeeland, Koos Scherphuis, oud-ondernemer en bestuurslid Stichting ZIGZAG, Monique Schoonen, directeur Omroep Zeeland en Jan Henk Verburg, Innovatiemanager Syntens Innovatiecentrum.

Publieksprijs

Omroep Zeeland toont in het televisieprogramma 'Zeeuwse zaken' wekelijks een reportage over één van de genomineerde ondernemingen en gaat in gesprek met de ondernemer. Het programma 'Zeeuwse zaken' is elke vrijdag vanaf 18.30 uur te zien en wordt op zondagmorgen vanaf 6.30 uur en zondagavond vanaf 18.10 uur herhaald. De programma's en alle reportages zijn ook terug te zien via www.omroepzeeland.nl/zeeuwsezaken. Vanaf 1 december tot en met 12 december kan het publiek tevens een stem uitbrengen op deze website. De publieksprijs bestaat uit een bedrijfsreportage en/of reclamecampagne van Omroep Zeeland.

Zeeuws Innovatie Evenement

Jaarlijks organiseert Syntens Innovatiecentrum een inspirerende bijeenkomst voor innovatieve ondernemers. Dit jaar vindt het Zeeuws Innovatie Evenement plaats op donderdag 13 december. Een van de hoogtepunten is de bekendmaking van de Emergo door gedeputeerde Ben de Reu, tevens juryvoorzitter. Meer informatie over de bijeenkomst volgt binnenkort op www.syntens.nl/zie, u kunt daar nu al de informatie over de Emergo terugvinden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!