10 oktober 2012 dag van de duurzaamheid; UITGESTELD, NADERE BERICHTGEVING VOLGT

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Gelderland

De bijeenkomst gaat over de biobased economy in het onderwijs. Deze dag is voor docenten van havo, vwo, mbo (aoc) en hbo uit Gelderland. De organisatie is in handen van de provincie Gelderland, Wageningen UR, het Centre for Biobased Economy en Stichting Urgenda.

10 oktober 2012 dag van de duurzaamheid; UITGESTELD, NADERE BERICHTGEVING VOLGT

Teelt van eiwitrijk eendenkroos met vergiste mest; bron provincie GelderlandDe biobased economy is een economie waarin fossiele brand- en grondstoffen zo veel mogelijk vervangen worden door biomassa: gewassen (zoals planten) en reststromen uit de landbouw, landschap en voedingsmiddelenindustrie. Tijdens de bijeenkomst krijgen docenten ideeën aangereikt om de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied in hun les te halen.

Ambitie provincie

De provincie heeft grote ambities op het gebied van energie- en milieutechnologie en biobased economy. Om deze ambities waar te maken werkt de provincie nauw samen met partners. Innovatie en economie draaien op goed opgeleide mensen. Deze bijeenkomst versterkt het onderwijs voor de biobased sector.

Programma

Het programma bestaat uit presentaties, een bedrijvenmarkt en workshops met concrete en aansprekende voorbeelden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biobased producten. De workshops gaan over groene chemie, algen, bioplastics en bouwen met biobased materialen. De presentaties en een bedrijvenmarkt geven een overzicht van alle ontwikkelingen en een routekaart naar de toekomst.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor docenten van opleidingen in exacte vakken, productontwerp, economie, bedrijfskunde, chemische technologie, bouwkunde of agro in de provincie Gelderland. Belangstellenden uit andere opleidingen zijn ook welkom.

Waar en wanneer?

Wat: Bijeenkomst Biobased Economy in het onderwijs
Waar: WUR Campus te Wageningen
Wanneer: woensdag 10 oktober
Tijd: 8.30 uur tot 16.30 uur

Inschrijven en meer informatie

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Online inschrijven is mogelijk vanaf 10 september. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erica Koster van de provincie Gelderland e.koster@gelderland.nl.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!