12 miljoen subsidie voor realisatie Joint Research Center in Zeeland

Studeren kan overal. Daarom neemt het belang toe van onderscheidend én excellent onderwijs. Zeeland investeert hierin, met de ontwikkeling van de Bèta Campus Zeeland. De eerste mijlpaal is de ontwikkeling van het Joint Research Center, dat in september 2021 van start gaat.

12 miljoen subsidie voor realisatie Joint Research Center in Zeeland

De Provincie Zeeland en het Rijk hebben definitief akkoord gegeven om 12 miljoen beschikbaar te stellen voor de realisatie, omdat het JRC bijdraagt aan economische structuurversterking.Penvoerder HZ University of Applied Sciences ontvangt binnenkort de subsidie. Ook de HZ investeert zelf fors. Daarnaast leveren andere partijen uit de regio een bijdrage aan de realisatie van het JRC.

Joint Research Center

Het Joint Research Center (JRC) wordt een nieuw bèta onderzoekscentrum in Middelburg. HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, Scalda en andere instellingen gaan er samenwerken met bedrijven en overheden op het gebied van water, energie en biobased/food. In het JRC maken de instellingen samen gebruik van state-of-the art faciliteiten en wisselen ze kennis uit.

Bèta Campus Zeeland

Het Joint Research Center is een eerste stap in de ontwikkeling van Bèta Campus Zeeland. “De Bèta Campus is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en researchfaciliteiten die nieuwe verbindingen aangaan”, aldus directeur-bestuurder Jorrit Snijder van University College Roosevelt. “De komst van het Joint Research Center geeft een impuls aan het technisch hoger en wetenschappelijk onderzoek en onderwijs”.

Meer informatie over HZ University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!