12 miljoen voor zorginnovaties dankzij 3 nieuwe e-health fondsen

  • Farma & Zorg
  • Bron: RVO

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken en Klimaat stellen 12 miljoen euro beschikbaar voor 3 nieuwe e-health fondsen. De fondsen zijn bedoeld voor start-ups die werken aan innovatieve zorgtechnologie en worden gevoed door de Seed Capital-regeling.

12 miljoen voor zorginnovaties dankzij 3 nieuwe e-health fondsen

Doel van de e-health fondsen is om zorginnovaties die bijdragen aan zelfredzaamheid sneller bij de patiënt te brengen en een plek te geven in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van gezondheidsapps, zelfrijdende rolstoelen en zorgrobots. 

Health Innovation SEED fonds III

Health Innovation SEED fonds III is een fonds met veel ervaring met het verstrekken van kapitaal aan jonge, marktgedreven bedrijven die zich richten op het verbeteren van de zorg. Naast de overheid investeren ook private investeerders als KPN, Monuta en Menzis in het fonds. Dit doen zij zowel door middel van het verstrekken van kapitaal als door het inzetten van hun netwerk.

Healthy Capital en Holland Venture Zorg Innovaties II

Healthy Capital is een fonds van ondernemers die in andere ondernemers willen investeren. Dit fonds richt zich op ondernemers die met e-health toepassingen de zorgmarkt willen openbreken.

Holland Venture Zorg Innovaties II is een ervaren fonds dat zich richt op innovatieve mkb’ers met een uniek en bewezen product of dienst op het gebied van medische hulpmiddelen en toepassingen.

Over de Seed Capital regeling

De Seed Capital regeling is gestart in 2005 en bedient innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal. Seed Capital biedt investeerders voldoende zekerheid en de kans om in het succes van de start-ups te delen.

Seed Capital in de praktijk

Sinds 2005 is via 63 fondsen in totaal € 269 miljoen geïnvesteerd in 298 bedrijven. Een voorbeeld van een eerder project is het bedrijf FABPulous dat een apparaat ontwikkelde waarmee bij pijn op de borst in een vroeg stadium de kans op een hartinfarct kan worden ingeschat.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!