13 t/m 15 mei 2011 Europa Kijkdagen in Overijssel en Gelderland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Overijssel

Hier kan iedereen zien wat er gebeurt met geld uit verschillende Europese subsidieprogramma's. Meer dan 100 projecten in heel Nederland zijn dan gratis toegankelijk, waaronder Gelderse en Overijsselse projecten.

13 t/m 15 mei 2011 Europa Kijkdagen in Overijssel en Gelderland

Projecten 
De projecten laten zien dat Europa niet ver weg is en dat Europees geld ook dichtbij huis wordt uitgegeven. Het gaat om leuke en boeiende projecten die duidelijk maken hoe de EU samenwerkt aan de versterking van de economie met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Veel projecten zijn exclusief open tijdens de Europa Kijkdagen.

E-games
In techniekmuseum 't Heim in Hengelo is een permanente expositie over duurzame energie. Duurzaam betekent dat er evenwicht is tussen de wensen van de mens en wat de aarde aan kan. Bezoekers mogen zelf een grote aardbol bedienen en kunnen zo onder andere de opwarming van de aarde tot maar liefst het jaar 2190 zien. Ook kunnen E-games gespeeld worden om punten te verdienen voor een schonere aarde.

Zonne-energie
Binnen het project SOPRA in Ede wordt een opslagmethode voor zonne-energie ontwikkeld. Met deze methode kunnen geïsoleerde gebieden of zelfvoorzienende wijken in de toekomst op een economisch en ecologisch verantwoorde manier aan electriciteit komen. Specifieke apparaten waarin zonne-energie kan worden opgeslagen, zijn zeer geschikt voor de ongeveer 1,6 miljard mensen die niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.
Dit zijn slechts twee voorbeelden van projecten. Voor meer informatie over het programma, de openingstijden en de projecten: www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!