135 nieuwe ondernemers in Ede

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Ede

In 2013 zijn in de gemeente Ede 135 nieuwe ondernemingen gestart. De crisis is nog niet voorbij, maar toch hebben deze ondernemers de stap gezet om een nieuw bedrijf te beginnen.

135 nieuwe ondernemers in Ede

In diverse branches zijn bedrijven gestart. Opvallend hierbij is dat vooral nieuwe Organisatie- en adviesbureaus en Internetbedrijven zijn gestart.

IkStartSmart©

De gemeente Ede doet sinds 2008 mee aan het programma IkStartSmart© van de provincie Gelderland. IkStartSmart© helpt startende en pas gestarte ondernemers bij het maken van een succesvolle start. Een startende ondernemer wordt daarbij ondersteunt met een eigen coach. Verder ondersteunt het programma bij het opbouwen van een netwerk en kunnen ondernemers een trainingsprogramma volgen om ondernemersvaardigheden te verbeteren. Een adviespool waar specifieke vragen kunnen worden gesteld of toegang tot een microkrediet behoren ook tot de mogelijkheden. Starters kunnen zich aanmelden via www.ikstartsmart.nl.

Starterscafé

De gemeente organiseert in het voor- en najaar een Starterscafé. Ieder Starterscafé heeft een thema waarvoor een aantal sprekers wordt uitgenodigd voor verdere toelichting. Het is bij uitstek een netwerkbijeenkomst waar starters elkaar ontmoeten. Van verschillende instanties zijn vertegenwoordigers aanwezig om starters te adviseren en al hun vragen te beantwoorden. Het eerstvolgende Starterscafé wordt gehouden op maandag 31 maart a.s. De locatie is op dit moment nog niet bekend. Het thema van deze bijeenkomst is: Belastingzaken, het project IkStartSmart© en Centrum voor Jong Ondernemerschap.

Daarnaast heeft de gemeente Ede een startersconsulent waar u met al uw vragen terecht kunt. Hij is bereikbaar via e-mail info@ede.nl of telefoonnummer 14 0318.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!