14 procent bijtelling Renault Mégane in 2013

  • Automotive
  • Bron: Arend Auto Eindhoven

Dankzij gewijzigd motormanagement en de montage van extra lage 16-inch banden kan Renault de CO2-uitstoot van de Mégane diesel reduceren tot 88g/km.

14 procent bijtelling Renault Mégane in 2013

Daardoor blijft ook volgend jaar een bijtelling van 14% gelden. De speciaal voor de Nederlandse markt doorgevoerde wijzigingen - onder de noemer Energy dCi 110 Stop & Start eco2 - worden toegepast in vier carrosserietypen: Hatchback, Coupé, Estate en Van.

Renault introduceerde vorig jaar als eerste volumemerk een dieselauto in het C-segment met 14% bijtelling bij zakelijk gebruik, zónder hybridetechniek. De inspanningen legden de fabrikant geen windeieren. In Nederland heeft de Mégane een marktaandeel van 9% in het totale leasesegment. Binnen het C-segment is het marktaandeel in lease zelfs 29%.

Op de totale Nederlandse markt van nieuwe personenauto's bekleedt de Mégane de tweede positie. Al met al is Nederland op dit moment het best verkopende Mégane Estate-land ter wereld. De planning van de Renault Mégane met 88g/km CO2 is weliswaar nog voorlopig, maar Arend Auto gaat er vanuit dat de orderboeken volgende maand geopend worden en dat het model dan in de prijslijsten staat.

Meer informatie over AREND AUTO REGIO BRABANT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!