1400 banen weg bij Philips Nederland, minstens 186 in Eindhoven

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Omroep Brabant

Bij het Philips Lighting hoofdkantoor in Eindhoven verdwijnen 186 banen.

Dat zegt vakbond De Unie naar aanleiding van de derde kwartaalcijfers van Philips die vanmorgen bekend zijn gemaakt. Wereldwijd schrapt het bedrijf 4500 banen, waarvan 1400 in Nederland. Dit is 10 procent van de 14000 medewekers die Philips in Nederland heeft.

Het was al bekend dat het elektronicabedrijf voor 800 miljoen euro ging bezuinigen, maar hoeveel banen dit zou kosten was nog onbekend. Volgens Philips-topman Frans van Houten zijn de ontslagen nodig om het bedrijf weer flexibel, afgeslankt en concurrerend te maken.

Kantoorfuncties
Deze zomer kondigde het bedrijf aan dat er vooral wordt gesneden in kantoorfuncties, waaronder die op hoofdkantoren. In Eindhoven staan de Philips hoofdkantoren van de verlichtings- en de consumentenelektronicadivisie. Bij de verlichtingsdivisie verdwijnen volgens vakbond De Unie dus 186 banen. Het aantal banen dat op het kantoor van de consumentenelektronica geschrapt wordt, is nog onbekend.

Minder winst
Philips boekte afgelopen kwartaal nog wel een nettowinst van 76 miljoen euro. Een jaar eerder was dat, mede dankzij de verkoop van aandelen NXP, nog 524 miljoen euro. De omzet daalde met 66 miljoen euro tot 5,394 miljard euro

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!