15 miljoen voor elektrisch rijden

  • Automotive

Er wordt 15 miljoen euro geinvesteerd door Minister Van der Hoeven van Economische zaken in de technologie van het elektrisch rijden.Veel Brabantse bedrijven profiteren hiervan.

15 miljoen voor elektrisch rijden

Zo gaan onder andere DAF Trucks in Eindhoven, Gemco E-trucks in Son, Philips en PDE-automotiv in Helmond een elektrische vuilniswagen voor de gemeente Amsterdam maken.
Omdat deze zo stil is, kan hiermee ook 's nachts vuilnis worden opgehaald.
Ook het Oosterhoutse bedrijf All Green Vehicles profiteert van het geld uit Den Haag.
Samen met Centric Automotive, Drivetrain Innovations, Epyon, NXP, Philips Apptech en de Technische Universiteit Eindhoven gaat het de elektrische/hybride motoren van voertuigen verbeteren.

Hoge verwachtingen
Minister Van der Hoeven verwacht veel van de projecten: 'De overheid investeert in elektrische mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt, het milieu wordt gespaard en zodat afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd.
Deze projecten zorgen dat het elektrisch rijden de komende jaren betaalbaar en betrouwbaar wordt en voor iedereen toegankelijk.'

Werkgelegenheid
De geselecteerde tien projecten verkeren nog in de ontwikkelfase maar kunnen bijna in productie worden genomen. De nieuwe bedrijvigheid die ontstaat, leidt volgens het ministerie ook tot extra werkgelegenheid en innovatie in Nederland.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!