151 Miljoen beschikbaar voor Energie-investeringsaftrek in 2013

  • Innovatie & MVO
  • Bron: AgentschapNL

Bedrijven die in 2013 investeren in energiebesparing of duurzame energie kunnen fiscale steun krijgen van de overheid via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Het beschikbare budget is 151 miljoen euro.

151 Miljoen beschikbaar voor Energie-investeringsaftrek in 2013

Op de nieuwe Energielijst voor 2013 staan staan ruim 160 investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie die in aanmerking komen voor het fiscale voordeel van de EIA.

Elk jaar actualiseert Agentschap NL de Energielijst, door bijvoorbeeld innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken. Daarnaast levert ook het bedrijfsleven voorstellen en aanvullingen voor de Energielijst. Dertien nieuwe technieken zijn in 2013 aan de lijst toegevoegd. Zo komen vanaf 1 januari biogasproductieverhogende voorzieningen bij natte vergistingsinstallaties in aanmerking voor fiscaal voordeel. Hiermee kan circa 20 procent extra biogas worden geproduceerd uit dezelfde hoeveelheid biomassa. Ook voor technieken die veel besparen en niet op de lijst staan kan EIA worden aangevraagd. Hoofdstuk 4 van de brochure ‘Energie-investeringsaftrek (EIA) energielijst 2013’ geeft een uitgebreid overzicht van alle belangrijke wijzigingen ten opzichte van de EIA in 2012.

Eenvoudiger aanvragen

Ondernemers kunnen investeringen digitaal indienen via het eLoket van Agentschap NL. Voor Maatschappen en vennootschappen onder firma wordt het indienen eenvoudiger. Deze organisaties kunnen in 2013 één gezamenlijke melding insturen. Elke maat of vennoot hoeft dus niet meer afzonderlijk een melding in te sturen. Als een investering voor EIA in aanmerking komt, mag 41,5 procent van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent, krijgt een ondernemer 10 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

Over EIA

De EIA is een fiscale stimuleringsregeling van de ministeries van Economische Zaken en Financiën gericht op energiebesparing. De Belastingdienst en Agentschap NL voeren de regeling uit.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!