18,5 miljoen voor SLIM reizen in regio Arnhem – Nijmegen

De aanpak om het verkeer in de spits te verminderen werpt in de regio Arnhem-Nijmegen zijn vruchten af, blijkt uit onderzoek. De regio krijgt 18,5 miljoen euro om maatregelen in te zetten die de drukte in het verkeer verder vermindert.

18,5 miljoen voor SLIM reizen in regio Arnhem – Nijmegen

Dat zei minister Schultz van Haegen onlangs tijdens het Beter Benutten congres in Zwolle. Zij is erg enthousiast over SLIM uit de spits.

Volgens het onderzoek mijden dagelijks 13.500 automobilisten landelijk de spits. Het project SLIM uit de spits in de regio Arnhem-Nijmegen wordt in het onderzoek genoemd als succesvol initiatief. Hier krijgen deelnemers punten voor elke keer dat zij de spits mijden.  Met die punten kunnen zij cadeaus aanschaffen in de SLIM uit de spits webshop. Dit project kent 16.000 enthousiaste deelnemers die zorgen voor 4000 spitsmijdingen per etmaal.

SLIM-app

SLIM uit de spits is opnieuw verlengd en loopt nu in ieder geval tot het eind van 2014. In deze periode lanceert het project weer nieuwe uitdagingen, waarbij de SLIM-app ingezet kan worden  bij drukte rond evenementen en bij wegwerkzaamheden.

Schultz: “Deze eerste resultaten zijn veelbelovend en smaken naar meer. De sleutel tot het oplossen van fileleed hebben we zelf in de hand. Maar het vraagt lange adem en doorzettingsvermogen om  gewoontes te veranderen. Daarom gaan we door met deze aanpak om Nederland slimmer bereikbaar te maken.”

18,5 miljoen euro

De minister heeft donderdag 6 maart ook afspraken gemaakt om de komende jaren met extra maatregelen de drukte tijdens de spits verder te verminderen. Het ministerie gaat samen met de regio Arnhem Nijmegen 18,5 miljoen euro investeren in de periode 2014-1017. Dat gebeurt vanuit het programma SLIM bereikbaar Arnhem-Nijmegen. Met deze investering wil de regio 10 procent reistijdverbetering van deur tot deur in de spits in de drukste gebieden realiseren.

Hierbij ligt de nadruk vooral op maatregelen die reizigers in staat stellen op een slimme manier snel op de bestemming te komen, bijvoorbeeld met multimodale reisinformatie. Maar ook met campagnes die reizigers in de spits moeten verleiden later te reizen of niet met de auto te gaan. SLIM maakt hiervoor slimme deals met bedrijven in de regio. Zodat het voor hun medewerkers makkelijker wordt buiten de spits te reizen. Bijvoorbeeld door te gaan fietsen met het werkgeversprogramma ‘Fluitend naar je werk’. www.slimopweg.info helpt reizigers op weg.

Rijk, regio en het bedrijfsleven zetten zich sinds 2011 samen in om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren door weg, water en spoor beter te benutten. Het gaat om maatregelen zoals: fietssnelwegen, hoogwaardig openbaar vervoer, mobiliteitsbudgetten, fietsstimuleringsprojecten, vervoer over water in plaats van de weg.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!