19 September dag van de Logistiek in Roosendaal

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Gemeente Roosendaal organiseert samen met verkeersschool Willem Verboon, Sectorinstituut Transport & Logistiek en het Logistiek Platform Roosendaal de Dag van de Logistiek.

19 September dag van de Logistiek in Roosendaal

Wil je weten hoe het is om in een vrachtwagen te rijden? Of met een vorkheftruck te werken? Ben jij ook benieuwd naar wat de sector transport en logistiek allemaal te bieden heeft? En wil je weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van scholing en werk in de logistiek? Kom dan op zaterdag 19 september naar de Dag van de Logistiek in Roosendaal.

De dag vindt plaats op het terrein van DHL in Roosendaal en wordt om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Hans Verbraak en de directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek, de heer Willem de Vries.

Interactief programma

Tijdens het evenement presenteren (aanverwante) bedrijven in de transport en logistiek zich aan een groot publiek. Er is een interactief programma met verschillende demonstraties en er zijn genoeg mogelijkheden om zelf dingen uit te proberen, zoals laden en lossen van bijzondere transporten, werken met een autolaadkraan en werken met vorkheftrucks.

Ook zijn er verschillende onderwijsinstellingen aanwezig om informatie te geven over opleidingen richting transport en logistiek, zowel reguliere opleidingen als om- of bijscholingstrajecten. Ook voor kinderen zijn er voldoende spannende activiteiten.

Tijdstip en locatie

Logistieke hotspot Roosendaal

Transport en logistiek is een belangrijke sector in de regio West-Brabant. In de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland staat Roosendaal al jaren in de top 3. Het gunstige vestigingsklimaat werd onlangs bevestigd door de keuze voor Roosendaal van het Ierse beursgenoteerde modebedrijf Primark. De vestiging van het nieuwe mega-distributiecentrum van Primark levert ongeveer 400 banen in de logistiek op.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!